Política27/11/2018

Bosch farà a Brussel·les el seu primer viatge a l'estranger

Convoca a la capital europea una reunió amb tots els delegats i podria veure's amb Puigdemont

Ara

BarcelonaEl nou conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, farà a Brussel·les el seu primer viatge a l'estranger, segons ha revelat l'ACN. Bosch marxarà a la capital europea després del seu primer consell executiu aquest dimarts i hi serà fins dimecres, quan ha convocat una reunió amb tots els nous delegats a l'exterior, la primera des que va assumir el càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Pagar autònoms a ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el conseller té previst mantenir trobades amb eurodiputats de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya i inclourà a l'agenda altres reunions, entre les quals hi hauria una cita amb l'expresident Carles Puigdemont. A més, està previst que dimecres faci una roda de premsa a la seu de la Delegació de la Generalitat davant de la Unió Europea, on es trobarà amb la delegada Meritxell Serret.

Cargando
No hay anuncios

Bosch va anunciar ahir en una entrevista a TV3 que el seu objectiu és obrir delegacions a l'exterior arreu del món. "Els informes que pugui fer el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, sobre les delegacions exteriors no són vinculants, i en la tercera fase volem ser presents a tot el món, als cinc continents, per tenir-hi relacions fluïdes", va dir el nou titular d'Acció Exterior. Borrell s'ha oposat a l'obertura de sis noves delegacions –Lisboa, Estocolm, Viena, Zagreb, Tallinn i Beirut– que el departament que comandava Ernest Maragall havia posat en marxa amb un informe on sentencia que les oficines del Govern són "lesives per als interessos de l'Estat".

Cargando
No hay anuncios

Arran de la intervenció de la Generalitat amb l'article 155, el govern de l'Estat va tancar totes les delegacions tret de la Brussel·les perquè estava reconeguda estatutàriament, però des del mes de juny Ernest Maragall havia anat reobrint o ultimant l'obertura de les oficines de la Generalitat a Londres, Berlín, Roma, Ginebra i Washington.