Política 14/12/2015

Borrell defensa C’s i carrega contra el sobiranisme

S. González / S. Almenar
2 min

Mataró / ValènciaL’exministre i expresident de l’Europarlament Josep Borrell no sols va ser ahir l’estrella convidada per Carme Chacón a Mataró, sinó que també va ser la veu que ha entonat l’atac més gran a l’independentisme d’aquesta campanya del PSC. Va arrencar el míting advertint que no entraria en “el joc de les desqualificacions”, però va acabar titllant “d’entabanadors” Artur Mas, Francesc Homs o Oriol Junqueras, de qui va dir que li recorda el “capellanet rodonet” del poble i que “no para de dir mentides” mentre els periodistes “li fan preguntes de genolls”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D’equidistància n’hi va haver ben poca. Mentre Borrell va defensar que C’s “no és la Falange ni Primo de Rivera” sinó que simplement és “liberal”, als independentistes els va acusar “d’enganyar i prometre coses que no poden complir”, així com “d’enverinar” els ciutadans. Un discurs que trinxava el paper d’àrbitre que el PSC ha intentat exercir entre sobiranistes i immobilistes. Borrell també va deixar anar que espera que la llista d’Homs pateixi “una trompada majúscula” i va recordar la situació de bloqueig que viu Catalunya per la impossibilitat de pactar la investidura: “Artur Mas no es pot arrossegar més pel fang. Està prostituint i degradant les institucions polítiques”.

Tant al míting de Mataró com al dels socialistes de la resta de l’Estat es va connectar en directe amb el gran acte del PSOE a València, des d’on Pedro Sánchez va fer l’enèsima crida a no dividir el vot d’esquerres. El líder socialista va insistir que en aquestes eleccions només hi ha dues possibilitats: “Votar socialista” o “regalar” el vot al PP i tenir Rajoy quatre anys més de president. Era el seu intent de fer quallar que votar partits com Podem o C’s acaba sent un vot perdut que no serveix per contrarestar els populars. Escalfant ja per al cara a cara d’aquesta nit, Sánchez va ironitzar sobre Rajoy emprant expressions seves: “Una tassa és una tassa, un got és un got, i vostè senyor Rajoy és un fracàs”.

stats