El camí dels indults
Política23/06/2021

El Tribunal Suprem notifica als centres penitenciaris l'excarceració dels presos polítics

El BOE ha publicat els indults a primera hora del matí com estava previst

El compte enrere perquè els nous presos polítics surtin de la presó ja està en marxa i s'estan complint els terminis previstos. Els departament de Justícia ha notificat que els centres penitenciaris de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), Puig de les Basses (Figueres) i Wad-Ras (Barcelona) han rebut a les 10.30 hores la comunicació de la interlocutòria del Tribunal Suprem en què es fan efectius els indults aprovats pel Consell de Ministres i que suposa l’excarceració dels nou presos i preses polítiques. Els dirigents independentistes sortiran en llibertat tant bon punt facin els tràmits corresponents com firmar la resolució d'excarceració.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Prèviament el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat, com estava previst, els indults als dirigents independentistes empresonats aquest dimecres a les 07.30 hores. Les nou resolucions, d'una pàgina cadascuna i firmades pel rei Felip VI, indulten la pena de presó pendent de compliment amb la condició que no tornin delinquir en períodes de tres a sis anys, segons el cas. Cada reial decret, aprovat pel consell de ministres dimarts, té en compte els informes del tribunal sentenciador –el Suprem– i de la Fiscalia, i justifica l'indult "atenent a les circumstàncies del condemnat i, en particular, als motius d'utilitat pública". La publicació al BOE arriba l'endemà que el consell de ministres acordés la concessió de la mesura de gràcia i que el president del govern espanyol la defensés en una declaració institucional apel·lant a la utilitat pública que comporta.

Cargando
No hay anuncios

S'espera que els presos surtin cap a les 12 dels centres penitenciaris on han estat reclosos tots aquests anys. Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva i Josep Rull ho faran junts de Lledoners i a l'exterior, on s'ha habilitat una tarima, adreçaran unes paraules als assistents que s'hi apleguin. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, es desplaçarà fins a Lledoners per rebre'ls amb altres membres de l'executiu. La resta de membres del Govern seran a les altres dues presons on han estat tancades Dolors Bassa i Carme Forcadell. L'acte oficial de recepció del Govern als presos no es farà aquest dimecres sinó la setmana vinent per voluntat dels mateixos dirigents, que volen estar amb la família.