Política 22/01/2015

El jutge decreta posar Bárcenas en llibertat després del pagament de la fiança

L'extresorer ha aconseguit recaptar en dos dies la fiança imposada per la justícia

Efe
2 min

MadridEl extresorer del PP Luis Bárcenas ja té dipositada la fiança de 200.000 euros que aquest dimarts li va imposar l'Audiència Nacional per poder quedar en llibertat, de manera que en les properes hores abandonarà la presó madrilenya de Soto del Real en què ha estat 19 mesos en presó preventiva pel cas Gürtel. El jutge Pablo Ruz ja ha decretat que la seva llibertat després de l'ingrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El seu advocat, Javier Gómez de Liaño, arribava a les 11.00 hores a l'Audiència Nacional per lliurar els justificants de les transferències que han fet nou familiars de Bárcenas -germans, nebots, la sogra, un cunyat- per reunir els 200.000 euros de fiança.

Les transferències han estat realitzades al compte bancari corresponent al Jutjat Central d'Instrucció número 5, ja que va ser el jutge Pablo Ruz el qual va decretar el seu ingrés a la presó provisional el 27 de juny de 2013 pel cas Gürtel, i, segons ha explicat Gómez de Liaño, a Efe el jutjat ja està verificant els pagaments.

Un cop fetes aquestes comprovacions, Ruz ha de dictar el corresponent acte de manament de llibertat i el remetrà per exhort al jutjat de guàrdia de Colmenar Veiejo, al qual pertany la presó de Soto del Real, de manera que aquesta tarda Bárcenas podria ser excarcerat, segons els càlculs de Liaño.

Compareixences davant del jutge

El jutge Ruz ja ha fixat les mesures que haurà de complir l'extresorer del PP un cop surti de la presó. Haurà de comparèixer en seu judicial els dilluns, dimecres i divendres –això ja vol dir que demà mateix ja ho haurà de fer–, se li manté la retirada del passaport, la prohibició d'abandonar l'Estat i fixar domicili. La interlocutòria de llibertat s'acaba d'enviar als jutjats més propers a Soto del Real, que són els de Colmenar, i és des d'allà on s'hauran d'expedir els manaments de la llibertat cap a la presó.

stats