Política18/01/2013

Cospedal, sobre el cas Bárcenas: "Que cadascú carregui el seu mort"

La secretària general defensa l'"honradesa" dels membres i dirigents del PP, i llança l'advertència: "aquest és un partit en el qual qui la fa, la paga"

Efe

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha negat "taxativament" que la cúpula del PP hagi rebut diners en negre procedents de l'extresorer imputat pel cas Gürtel, Luis Bárcenas, tal com assegura aquest divendres 'El Mundo. En una entrevista a la Cope, Cospedal diu que això no ha passat durant el seu mandat i que tampoc li consta que hagués passat abans. Més tard, en el seu discurs durant inauguració de la reunió intermunicipal del PP, Cospedal ha fet una fèrria defensa de l'"honradesa" dels membres i dirigents del PP, i ha llançat una advertència: "aquest és un partit en el qual qui la fa, la paga". A més, ha assenyalat que els 'populars' no pensen permetre que es "tiri per terra" la tasca i el treball de "tantes persones honrades que han treballat pel país", i ha remarcat: "Aquí, que cadascú carregui el seu mort".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'El Mundo' diu avui que Bárcenas "va pagar sobresous en negre durant anys a part de la cúpula del PP". El diari cita "cinc fonts solvents de les successives direccions del partit". Segons explica el rotatiu, Bárcenas "distribuïa cada mes sobres amb quantitats entre 5.000 i 15.000 euros a secretaris executius, càrrecs públics i altres membres de l'aparell", amb diners d'una caixa B. Els diners procedien de constructores, empreses de seguretat i donacions i en part també es destinaven a donar protecció als amenaçats per ETA.

Cargando
No hay anuncios

Cospedal va acabar amb aquesta pràctica a instàncies del president del partit, Mariano Rajoy, que segons el rotatiu mai va cobrar. Aquesta pràctica es va dur a terme des de l'època d'Aliança Popular de Manuel Fraga i es va allargar fins al 2008.

Segons la informació d''El Mundo' l'extresorer del PP "va amenaçar de revelar aquests pagaments si el partit no l'ajudava a eludir les conseqüències penals del cas Gürtel".

Cargando
No hay anuncios

Aquesta setmana s'ha sabut que l'extresorer del PP tenia 22 milions d'euros en un compte en un banc de Suïssa i que els va buidar un cop imputat pel cas Gürtel.

'El País' assegura aquest divendres, que tot i estar suspès de militància des de l'abril del 2010, Bárcenas ha continuat entrant i sortint de la seu del PP al carrer Génova de Madrid "amb absoluta normalitat" i "amb molta freqüència". El diari diu que té a la seu una sala amb documents "que continua fent servir".

Cargando
No hay anuncios

L'Audiència Nacional va reobrir el cas contra l'extresorer del PP el març passat. En la mateixa investigació estan imputats el senador Jesús Merino i l'exregidor d'Estepona Ricardo Galeote, acusats per suposats delictes fiscals i evasió de capitals. Segons la investigació, s'haurien repartit dos milions d'euros en comissions de la trama Gürtel. Cadascun d'ells hauria rebut 230.000 euros de la societat Spinaker, a través dels contractes de les campanyes electorals de les eleccions autonòmiques del 2003 i de les generals del 2004, que va organitzar Francisco Correa, principal responsable de la trama.