En directe
09/03/2021

Bárcenas declara a l'Audiència Nacional

Bárcenas abandona la sala després de la declaració de Gonzalo Urquijo

Bárcenas ha abandonat la sala tan bon punt ha acabat l'interrogatori del fiscal al soci de l'empresa Unifica Gonzalo Urquijo. L'acusat ha negat que les obres de la seu de Génova 13 es cobressin en B, tot i que ha hagut de posar en context algunes anotacions manuscrites en documents, com rebuts de xecs cobrats. Ha assegurat que així ho van imposar els interlocutors del PP. "Cal posar en context que Bárcenas era una persona gairebé intocable, com un Déu. Era molt inaccessible", ha afirmat.

L'extresorer contraataca i denuncia que amb l'operació Kitchen el partit se servís de la Policia Nacional per robar-li documentació

Acaba la declaració de Luis Bárcenas, després d'un breu interrogatori del seu advocat centrat bàsicament en presentar el seu client com a víctima per l'operació Kitchen. Llegeix aquí la notícia. El següent a declarar és el soci de l'empresa Unifica, adjudicatària de les obres de la seu de Génova 13, Gonzalo Urquijo.

Bárcenas nega "animadversió" cap a excompanys de partit però retreu la seva "covardia per no donar la cara"

Bárcenas ha negat tenir "animadversió" per excompanys del PP que no estiguin pagant per la corrupció al PP, però ha criticat la seva "covardia" per "no donar la cara". "L'únic que em molesta és la covardia de no reconèixer errors, que ens hem finançat irregularment", ha asseverat. L'extresorer sí que ha admès "l'enemistat" amb l'exnúmero 2 del PP María Dolores de Cospedal. "Crec que és patent i àmpliament coneguda", ha assenyalat, però ha recordat que hi ha converses entre Cospedal i Villarejo en què carrega contra ell.

Bárcenas nega cap negociació amb la Fiscalia per perjudicar el PP a les eleccions catalanes

Luis Bárcenas ha negat que la confessió de 2 de febrer fos cap negociació "delirant" amb la Fiscalia que tingués l'objectiu de perjudicar el PP a les eleccions catalanes, tal com va suggerir la direcció actual de la formació conservadora. A preguntes de la seva defensa, l'extresorer del partit ha asseverat que "mai ha trencat la col·laboració amb la justícia". "Entenc que el fiscal així ho valora", ha apuntat Bárcenas, moment en què el fiscal Antonio Romeral ha aixecat una cella.

Boye intenta preguntar a Bárcenas si M.Rajoy és l'expresident del govern espanyol

L'advocat que representa l'observatori DESC al judici sobre la caixa B, Gonzalo Boye. ha intentat traslladar dues preguntes a Bárcenas a través del president del tribunal perquè l'extresorer del PP va dir que no respondria les acusacions populars, però el jutge les ha trobat redundants. Boye ha preguntat si els documents sobre les seves anotacions són les mateixes que ja es van exhibir en el cas Gürtel i si M.Rajoy és l'expresident del govern espanyol.

Es reprèn el judici sobre la caixa B amb l'interrogatori de l'Advocacia de l'Estat a Luis Bárcenas

Luis Bárcenas segueix declarant al judici sobre la caixa B del PP a preguntes de l'advocada de l'Estat, Rosa María Seoane. L'extresorer ha asseverat que és "impossible" que s'inventés anotacions sobre les obres de la seu de Génova anys després dels treballs perquè, en no haver fet el seguiment en el seu moment, no hauria estat capaç de posar xifres que quadressin.