Política28/12/2020

Barcelona habilitarà per primer cop mercats i poliesportius municipals com a punts de votació el 14-F

La ciutat incrementarà en 91 els col·legis electorals per complir amb les mesures sanitàries

Ara

BarcelonaEl 14-F a Barcelona es votarà, per primera vegada, en col·legis electorals situats en mercats i poliesportius municipals. La necessitat d'adaptar els locals als criteris sanitaris i evitar aglomeracions, han portat l'Ajuntament a habilitar 126 nous punts de votació i a prescindir de 35 col·legis electorals on no es podien assegurar les distàncies. En total, la ciutat sumarà 91 nous espais de votació respecte als comicis anteriors per reduir la ràtio de votants per mesa. S'utilitzaran set mercats (Sant Antoni, Hostafrancs, Ninot, Sants, Abaceria, Sagrada Família i Concepció) i 23 poliesportius. També s'afegeixen a la llista de punts de votació una vintena d'equipaments municipals i una quinzena de centres educatius.

Cargando
No hay anuncios

El consistori assegura que ha calgut fer un "esforç ingent" per localitzar nous col·legis electorals i garantir que tots compleixen les condicions sanitàries. Si es compara amb les últimes eleccions, el 14-F hi ha un increment del 33% del nombre de locals i del 34% del nombre de meses. Així, mentre que en els comicis del 10 de novembre del 2019 la ciutat va tenir 1.434 meses per a un total de 1.122.989 electors, per al 2021 s'ha previst que n'hi hagi 1.929 per a 1.099.268 votants.

Qui aporta més espais al dispositiu és el Consorci d'Educació de Barcelona, que és el titular del 42% dels punts de votació, seguit del mateix Ajuntament: el 27% dels col·legis electorals són de titularitat municipal. Creixen, també, el nombre d'espais cedits per privats, que passen de 37 a 57 en relació amb les últimes eleccions.