Aznar reclama que la reforma constitucional no sigui "un pagament a terminis d'allò que no volem pagar al comptat"
L'expresident ha assegurat que "les forces rupturistes de Catalunya volen actuar a València"
ValènciaL'excap del govern espanyol, José Maria Aznar, ha assegurat aquest matí a València que "Espanya passa per un moment crític, on ningú no pot abdicar de la seva responsabilitat". En aquest sentit, el president de la FAES ha defensat que en el conflicte entre Espanya i Catalunya "allò que hi ha en joc és el pacte del 78 i la transició democràtica".
"A Catalunya el nacionalisme ha trencat el pacte, i com a resposta no hi ha lloc per a una apel·lació genèrica a la reforma constitucional. La reforma constitucional no pot ser el pagament a terminis d'allò que no estem disposats a pagar al comptat", ha assegurat el líder espanyol en un acte de la fundació conservadora que presideix.
Aznar ha reivindicat el treball de la seva fundació, que ha afirmat que ha tingut "una participació molt activa davant el desafiament secessionista de la Generalitat de Catalunya del qual hem destapat mites fiscals [en referència a les denúncies catalanes al model de finançament] que allò que amaguen és un problema d'insolidaritat. També hem qüestionat les falsedats històriques que, presumptament, estan avalant el deliri sediciós català que no té un cas comparable al món ni encaix possible".
"No a un País Valencià subordinat a Catalunya"
El màxim dirigent de la FAES també ha dedicat bona part de la seva intervenció a analitzar la situació del País Valencià, comunitat a la qual ha reclamat que davant el conflicte territorial i la situació a Catalunya "fixi el seu camí amb claredat", ja que, segons l'expresident espanyol, "les mateixes forces rupturistes que han actuat a Catalunya volen actuar a València".
"Hem vist com el secessionisme català ha anat superant totes les línies vermelles de l'ordre constitucional, i com ha anat inculcant en massa ments la mentida d'una independència daurada, gratuïta i saludada pel món, quan la realitat és una altra de ben diferent: la fractura social, el descrèdit internacional, el conflicte polític sense precedents en democràcia i l'abandonament massiu d'empreses que no veuen aquest paradís secessionista enlloc", ha assegurat el dirigent espanyol.
Aznar ha defensat que el País Valencià "no deu res" al nacionalisme. "No li deu res perquè, per començar, predica una identitat valenciana subordinada, subalterna i de segona que fa molt temps va quedar enrere per la voluntat i l'esforç de la gran majoria dels valencians", ha conclòs l'expresident espanyol.