L'oposició del PP

Ayuso crearà el primer centre d'atenció per a homes víctimes de violència sexual

Més Madrid i el PSOE ho veuen com una "burla" i un intent de provocar

1 min
Isabel Díaz Ayuso en el debat de l'estat de la regió de l'Assemblea de Madrid

MadridIsabel Díaz Ayuso ha desgranat durant gairebé dues hores quines seran les seves línies d'acció aquest curs polític en una compareixença a l'Assemblea de Madrid. Entre les mesures anunciades hi ha una nova rebaixa fiscal, però la que més polèmica ha aixecat pel seu caràcter ideològic és l'anunci de la creació del primer centre a Espanya dedicat en exclusiva a l'atenció d'homes víctimes de violència sexual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Ayuso, a Madrid s'ha detectat "un considerable nombre de menors de sexe masculí" que pateixen violència sexual en la infantesa i també "d'homes adults que la pateixen, per exemple, en l'entorn de pràctiques com el 'chemsex' (barreja de drogues i sexe, habitualment associat a la cultura sexual gay, segons la definició del ministeri de Sanitat), i no s'atreveixen a denunciar-ho". "Per a ells també estem aquí", ha dit la líder del PP madrileny, que ha criticat que "a vegades els homes estan abandonats de les agendes públiques".

Els partits de l'oposició han criticat la iniciativa, que consideren un intent de provocar. La portaveu de Més Madrid, Manuela Bergerot, ho ha titllat de "burla a les víctimes i al moviment feminista" mentre que el portaveu socialista, Juan Lobato, ha opinat que és un "esquer" per generar polèmica. Vox, per contra, ho ha vist "molt bé".

stats