Política08/07/2014

L'Audiència de Barcelona ordena que la policia espanyola lliuri l'informe sobre els jutges a favor del dret a decidir

Dos agents del cos van declarar davant del jutge instructor que van elaborar aquest informe per ordre d'un comissari en cap

Acn
i Acn

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha ordenat que la policia espanyola lliuri l'informe que dos agents de la policia espanyola van declarar davant del jutge instructor haver elaborat sobre els 33 jutges que van signar un manifest a favor del dret a decidir per ordre del comissari en cap de la Brigada d'Informació d'aquest cos policial. D'aquesta manera, l'Audiència de Barcelona estima el recurs presentat per un dels jutges pro consulta davant la decisió de l'instructor de no creure necessari incorporar l'informe a les actuacions. Els 33 jutges que van signar el manifest van interposar una denúncia per revelació de secrets després que el diari 'La Razón' publiqués les fotos del DNI de 26 d'ells. Durant la seva declaració davant del jutge, dos inspectors de la policia espanyola van declarar que van accedir a la base de dades del DNI per consultar les fotografies i els noms dels magistrats per incloure-ho en un informe que va ser ordenat pel comissari en cap de la Brigada d'Informació de la policia espanyola.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge instructor no va considerar necessari incorporar l'informe a les actuacions per poder identificar a qui pogués haver facilitat les fotografies al diari. Però l'Audiència de Barcelona assegura que no comparteix l'opinió del jutge instructor, ja que creu que l'informe "pot servir per corroborar o desvirtuar les manifestacions dels qui han intervingut com a testimonis".

Cargando
No hay anuncios

Per l'Audiència de Barcelona, "si es confirma l'existència d'aquest informe, el comissari en cap com a destinatari directe d'aquest informe podrà aportar almenys les dades d'identitat dels qui van tenir-hi accés", de manera que "s'obriria una nova línia d'investigació la finalitat de la qual no pot ser valorada per endavant". Per contra, afegeixen que, si l'informe no existeix, "les manifestacions dels testimonis resultarien desacreditades i això podria afectar la seva condició processal a la causa".

L'Audiència considera que, un cop rebut l'informe, l'instructor tindrà "llibertat de criteri", segons quin sigui el seu contingut, per decidir sobre la pràctica de noves diligències.