Política08/08/2019

Astrid Barrio descarta Valls com a candidat de la Lliga Democràtica i aposta per un perfil de "reconegut catalanista"

La politòloga defensa que la formació aplegui "molts sectors del catalanisme no independentista"

Ara

BarcelonaLa politòloga Astrid Barrio ha concedit aquest dijous la seva primera entrevista com a presidenta de la Lliga Democràtica, un nou partit d'àmbit català que s'autositua al centredreta. Des dels micròfons de Catalunya Ràdio, Barrio s'ha descartat com a candidata i també ha descartat el líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, de qui ha dit que "està concentrat en l'Ajuntament" i no es planteja liderar la formació. En el mateix sentit, ha apostat per un perfil de "reconegut catalanista" que representi els entre "250.000 i 300.000 nacionalistes" (segons els sondejos interns del partit) decebuts amb "els resultats del Procés".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barrio ha afirmat que aquesta persona encara no ha estat escollida, tot i que s'ha mostrat oberta a tenir contactes "en el futur" amb personalitats com el polític i jurista Ignasi Guardans, que va estar vinculat a Convergència, així com amb Santi Vila. "Aquest partit té les portes obertes a mirar de superar la política de blocs", ha afirmat.

Cargando
No hay anuncios

En el mateix sentit, la politòloga creu que la Lliga Democràtica ha d'aspirar a "aplegar molts sectors del catalanisme no independentista", un "ampli sector" que vol que "hi torni a haver un Govern que governi i miri de passar pàgina del Procés, superar l'atzucac i intervenir de manera molt activa en la política espanyola". "El Procés no ha generat els resultats esperats i el que cal és seguir fent política i governant", ha assegurat Barrio, que ha insistit que la formació treballa per "tenir-ho tot a punt a la tardor".

Pel que fa al referèndum d'autodeterminació, ha assegurat que la Lliga Democràtica no es planteja aquesta qüestió com a "nuclear", perquè és un partit no independentista. Amb tot, si en els pròxims anys "arribés un canvi legal que possibilités un referèndum, com a partit liberal" no s'hi oposarien, encara que demanarien "el vot negatiu", ha conclòs.