Política17/03/2015

La defensa dels condemnats pel setge al Parlament recorrerà la sentència al Constitucional

Jaume Asens, advocat d'alguns dels indignats i membre de Barcelona en Comú, considera que el Suprem s'ha doblegat davant la pressió creada pels mitjans de comunicació i el Govern, que busca la "criminalització" de la protesta

Efe
i Efe

BarcelonaLa defensa dels vuit indignats condemnats per participar al setge al Parlament recorrerà la sentència davant el Tribunal Constitucional (TC) en entendre que es tracta d'una sentència "ideològica" a la qual el Tribunal Suprem (TS) s'ha "doblegat" al discurs creat pels mitjans i la Generalitat. L'advocat d'alguns dels condemnats, Jaume Asens, ha explicat a l'agència Efe que presentarà un recurs al TC i que sol·licitarà que se suspengui l'ingrés a la presó dels seus clients, i si és necessari arribarà fins al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg per defensar la seva innocència.

Inscriu-te a la newsletter L'extrema dreta ja té nou laboratori: la tragèdia de ValènciaUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ansens considera que la sentència, que revoca les absolucions acordades per l'Audiència Nacional, respon més a motius ideològics que jurídics i que el Suprem "s'ha doblegat a la pressió ambiental creada pels mitjans de comunicació i el Govern, per la criminalització dels indignats que van encerclar el Parlament".

Cargando
No hay anuncios

Per l'advocat, la sentència -i especialment el vot particular emès per un dels magistrats- concedeix marge suficient per recórrer davant del Constitucional, de manera que sigui aquest tribunal qui es pronunciï sobre els dos drets fonamentals que el Suprem creu han entrat en col·lisió en aquest cas. El Suprem argumenta a la sentència que l'exercici de la llibertat d'expressió i el dret de reunió no poden neutralitzar d'altres drets i, en concret, el de participació política a través dels representants legítims.

Asens també esgrimirà davant del Constitucional que la legislació impedeix a un tribunal de segona instància revocar una absolució si no existeixen noves proves per valorar i sense tenir ocasió d'escoltar els encausats. De fet, afirma l'advocat, la sentència del Suprem no modifica el relat dels fets, sinó que condemna a penes de presó "per fets tan innocus com aixecar els braços o tacar la gavardina de la diputada Montserrat Tura".

Cargando
No hay anuncios

Les defenses sol·licitaran a l'Audiència Nacional que suspengui l'execució de la sentència fins que el Constitucional resolgui el recurs, per evitar així l'ingrés immediat a la presó dels condemnats.