Política25/04/2017

El jutge arxiva el cas contra Marhuenda i Casals per pressionar Cifuentes

La presidenta de la Comunitat va declarar que no se sentia coaccionada

D.s.u.

MadridEl jutge del cas Lezo ha ordenat aquest dimarts la desimputació del director de 'La Razón', Francisco Marhuenda, i del president del rotatiu, Mauricio Casals, acusats inicialment de coaccions a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, segons fonts jurídiques.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de prendre declaració als dos imputats, i també a la mateixa afectada, el jutge ha decidit creure's la versió del periodista i el seu cap, que asseguraven que les gravacions en què es comprometien a pressionar Cifuentes eren mentides pietoses per a Edmundo Rodríguez Sobrino, conseller delegat de l'editora de 'La Razón' i implicat pressumptament en la trama corrupta com a màxim directiu de la filial del Canal de Isabel II a través de la qual es van comprar empreses a l'estranger a preu inflat.

Cargando
No hay anuncios

A més, la mateixa Cifuentes va declarar no haver-se sentit pressionada pels periodistes, fet que ha acabat de motivar-ne la desimputació.

En el mateix cas, el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco té previst interrogar aquest matí Ildefonso de Miguel, que va ser el gerent del Canal de Isabel II fins al 2009, i que ha sigut detingut aquest mateix dimarts per la Guàrdia Civil.