ESCENARI POST 9-N
Política13/11/2014

Mas farà públic el seu full de ruta el 24 de novembre davant unes 2.000 persones

El president català donarà a conèixer la seva proposta amb representants de la societat civil al Palau de Congressos de Catalunya

Ara

BarcelonaLa ronda de contactes que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquest dijous amb els líders de les diverses forces favorables al dret a decidir és només el primer pas de cara a la confecció del que serà el seu full de ruta posterior al 9-N. Segons va avançar dimarts, encara es reunirà amb representants de la societat civil, com dirigents del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, l'Assemblea Nacional Catalana o Òmnium. No serà fins al dia 24 que presentarà quines són les seves passes ara per obtenir un mandat democràtic que preferiria en forma de referèndum pactat, tot i que aquesta opció ja la va descartar el president espanyol, Mariano Rajoy, cosa que l'abocaria a unes eleccions plebiscitàries que no tenen el suport d'Unió, PSC, ni ICV-EUiA.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, Mas vol dotar de solemnitat l'acte amb què donarà a conèixer el seu nou full de ruta, ja que aquest tindrà lloc en format de gran conferència al Palau de Congressos de Catalunya, on espera aplegar unes 2.000 persones. Entre els assistents pretén reunir representants de la societat civil i del món social, econòmic i cultural. De fet, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ja va presentar el seu full de ruta acompanyat d'una seixantena d'independents, tot i que el seu va ser un acte encarat als mitjans de comunicació.