Política15/01/2016

Mas tria Francesc Sànchez com a home fort de Convergència fins al congrés de refundació

Es tracta del coordinador de règim intern del partit. Coordina els afers judicials i l'ajudaran Francesc Homs i Lluís Corominas

Oriol March

BarcelonaArtur Mas ja ha pres la seva primera decisió com a encarregat de comandar la refundació de Convergència. L'expresident de la Generalitat ha triat Francesc Sànchez, coordinador de règim intern, per portar el dia a dia del partit fins al congrés que celebraran els nacionalistes a la primavera, segons ha avançat aquest divendres 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA. L'acompanyaran en aquesta tasca Francesc Homs, cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, i Lluís Corominas, vicepresident del Parlament. Tots dos formen part del comitè de direcció de CDC com a vicesecretaris d'estratègia i de coordinació institucional, respectivament. Està previst que en els propers dies Josep Rull plegui com a coordinador general després d'assumir la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez és el principal lampista del partit i s'encarrega dels afers judicials. Ocupa el seu càrrec des del congrés que CDC va celebrar a Reus el 2012, i era un dels dirigents més propers a Oriol Pujol, que en aquell conclave va ser entronitzat com a secretari general. És la persona que el partit destina per acompanyar els seus membres afectats per presumptes casos de corrupció. Prové de la JNC, és advocat de formació i és membre del comitè de direcció.

Cargando
No hay anuncios

Un dels assumptes que encara no s'han resolt és qui integrarà el comitè organitzador del congrés, un aspecte que els aspirants reconeguts –Germà Gordó i Jordi Turull– observen amb atenció.