Política12/12/2013

Mas fa pública la consulta i repta el govern espanyol a asseure's a negociar per fer-la possible

El president de la Generalitat confirma les dues preguntes i la data, 9 de novembre del 2014. Creu que l'acord ha estat "ràpid i discret"

S. González / O. March

Amb la consulta ja pactada amb CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha comparegut de forma solemne a la galeria gòtica de Palau acompanyat de tres consellers i una nodrida representació dels grups parlamentaris favorables al dret a decidir. "Anem amb la millor mà estesa a Madrid", ha apuntat Mas, que ha reptat el govern espanyol a negociar la consulta i permetre-la.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha hagut sentit de país", ha valorat el president, que ha assegurat que amb l'acord s'ha fet "honor" a la "demanda general de la ciutadania" de ser consultada. Mas ha confirmat la data del 9 de novembre del 2014 i ha explicat que hi haurà dues preguntes. La primera: "Vol que Catalunya esdevingui un estat?". La segona: "En cas de resposta afirmativa, vol que aquest estat sigui independent?".

Cargando
No hay anuncios

El president de la Generalitat ha detallat que l'acord "ha estat ràpid", en tan sols dos dies, i, a més, "discret". I ha celebrat que la pregunta acordada "sigui amplíssimament majoritària i clara". En aquest sentit, ha subratllat que li hauria agradat que el PSC també hagués format part del consens, però que ha estat impossible.