Política14/01/2014

El PSC, enrocat: Navarro referma el 'no' a la consulta mentre els crítics mantenen el pols

Els diputats que volen l'abstenció volen esgotar la negociació amb la cúpula fins dijous

Sara González

BarcelonaLa segona reunió del PSC d'aquesta setmana per parlar de la votació de dijous ha servit per constatar que hi ha dos blocs enrocats al partit: Pere Navarro segueix mantenint que, per mandat del consell nacional, el PSC ha de votar en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per convocar referèndums; i mig grup parlamentari avalaria l'abstenció. Els diputats crítics han tornat a insistir que cal arribar a un posicionament de consens per evitar la ruptura.

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió tot just ha durat una hora. I, en acabar la trobada, cares llargues i silenci. Els diputats díscols han entrat plegats a la reunió juntament amb altres dirigents i la comitiva estava encapçalada per Marina Geli i el diputat per Tarragona, Xavier Sabaté, que justament aquest dilluns ha fet unes polèmiques declaracions a la Ser,en què ha dit que "és millor desvincular-se si no hi estàs d'acord que votar en contra de la teva consciència". Pocs minuts després ha entrat a la reunió Navarro flanquejat per la diputada Montserrat Capdevila i el portaveu parlamentari Maurici Lucena.

Cargando
No hay anuncios

En acabar la reunió, Geli i Sabaté encara s'han quedat una estona més conversant amb l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon (que ahir ja va dir a l'executiva que acceptaria l'abstenció com a decisió salomònica per garantir la unitat del grup) i la diputada Alícia Romero.

A partir d'ara, doncs, comença el compte enrere. Navarro ha d'acabar d'avaluar si fa algun gest i els dirigents que vulguin negar-se a votar en contra de la petició del traspàs de la competència per convocar referèndums esgoten ja les darreres hores per decidir si deixen l'escó abans de la votació o bé arriben fins el final per abstenir-se o votar a favor.