DRET A DECIDIR
Política14/10/2013

Otegi renuncia a participar a la comissió pel dret a decidir per no incomodar CiU

El líder abartzale argumenta que no vol crear divisions entre els partidaris del dret a decidir o ser usat per atacar el procés

Ara
i Ara

BarcelonaEl líder de l'esquerra abertzale, ara pres a Logroño, Arnaldo Otegi ha declinat voluntàriament participar en la comissió parlamentària pel dret a decidir. Ho explica en una carta que aquest dilluns ha fet pública l'esquerra abertzale i que la setmana passada va publicar el diari 'El País' després de que ho filtressin els funcionaris de presons.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general de Sortu va enviar una carta a la CUP –el partit que en va proposar la compareixença– informant de la seva decisió, tot i que el cap de files d'aquesta formació al Parlament, David Fernàndez, ha assegurat aquest divendres a Catalunya Ràdio que encara no ha rebut aquest escrit. "He sabut −pels mitjans de comunicació− que la meva hipotètica participació ha generat inquietud en algunes formacions polítiques que em mereixen el màxim respecte (CiU, ERC, ICV...) i que conformen una àmplia majoria al Parlament", explica Otegi, tot i que en realitat els republicans van explicitar a la comissió que ells també donaven suport a la compareixença i els ecosocialistes han explical a l'Ara.cat que no s'hi haurien oposat.

Cargando
No hay anuncios

De fet, la CUP va retirar la seva proposta de compareixença del líder abertzale en no generar consens, tot i que les diverses forces van pactar que, com en altres casos, enviés la seva aportació per carta, una opció que després va rebutjar igualment el PSC. "És per això que crec sincerament que la meva millor aportació en aquest context és renunciar a participar en les tasques assignades a la comissió", afegeix la carta, segons detalla 'El País'.

El text d'Otegi, de tres pàgines, argumenta que no vol que la seva aportació sigui "usada com una autèntica arma llancívola contra el conjunt de forces parlamentàries que donen suport al procés sobiranista", a causa de la seva condició de pres. Desitja "profundament", però, que aquest procés sigui un "èxit". "No hi ha res més allunyat de la meva voluntat que ser protagonista d'un procés que només correspon al poble de Catalunya, i menys encara convertir-me en l'instrument –en un dels molts que han posat i posaran en marxa– per la desestabilització d'un procés de caràcter històric", afirma Otegi. El líder de Sortu rebutja, per tant, ser motiu de "tensió" i "divisió" entre els partidaris del dret a decidir i que es puguin vincular amb "processos de caràcter 'violent' o 'antidemocràtic'".