CANVI DE CICLE
Política16/11/2012

Castells demana pel 25-N una majoria "el més àmplia i el més plural possible" a favor del dret a decidir

L'exconseller afirma que "no són unes eleccions sobre la independència ni el federalisme, ni un plebiscit sobre una persona"

Acn
i Acn

BarcelonaL'exconseller d'Economia i Finances socialista Antoni Castells ha demanat que de les eleccions del 25-N surti una majoria "el més àmplia i el més plural possible" a favor del dret a decidir. "No són unes eleccions sobre la independència ni el federalisme, ni un plebiscit sobre una persona", sinó que es tracta de "carregar-nos de raó per fer un pols dificilíssim amb l'Estat", ha esclarit Castells. L'exconseller ha demanat que tots els partits es posicionin inequívocament a favor o en contra del dret a decidir per plantejar "un referèndum que l'Estat no tingui més remei que acceptar" i que sigui acceptat per la comunitat internacional. Segons Castells, l'alternativa a això "és fer un referèndum de festa major".

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castells ha assegurat que els partidaris al dret a decidir "guanyarem perquè ens assisteix la raó democràtica" i "el consens de fons de la Unió Europea", sempre que "no fem passes en fals ni fugides endavant, ni res que ens porti a perdre la raó, ni actituds frívoles". L'exconseller ha explicat que "els conflictes es poden resoldre per la imposició i la força o pel diàleg i el raonament" i s'ha mostrat convençut que Catalunya i l'Estat ho faran per la via de la negociació.

Cargando
No hay anuncios

Durant una conferència a la UB organitzada pel Col·legi de Titulats Mercantils i Empresarials, Castells s'ha referit a les relacions Catalunya-Espanya, que ha emmarcat en una "insuficiència de finançament" i una "insensibilitat de les polítiques estatals" envers Catalunya. "L'Estat té una estratègia constant d'impedir una Catalunya forta, tot i que això seria bo pel conjunt d'Espanya", ha lamentat.

Castells ha posat d'exemple la "satel·lització" de l'aeroport del Prat respecte Barajas com una mostra de "l'obsessió" del govern espanyol perquè "Madrid passi per davant de tot". "Un aeroport del Prat potent seria bo per Espanya, però no seria bo per Madrid", ha argumentat l'exconseller.