En directe
08/04/2022

Pablo Iglesias: "Tots els atacs van al cadàver polític de Joan Carles I per apuntalar Felip VI"

Apunta que el procés reaccionari que es viu a l'Estat és el resultat del moviment independentista i Podem

"És clar que hi ha una guerra de classes i és clar que els rics l'estan guanyant", ha dit Iglesias, que, sobre això, ha apuntat que la guerra cultural és determinant.

Iglesias ha dit que els sistemes liberals i pluralistes "estan en crisi" i ha apuntat el trumpisme i l'augment de l'extrema dreta europea com a símptoma. "Això no vol dir que hi hagi cop d'estats com els del passat, però sí que pot haver-hi una involució", ha augurat. Ha posat l'exemple de la Rússia autoritària de Vladímir Putin.

"Joan Carles I és un cadàver polític", ha dit Iglesias. És per això que creu que si arribés el rei emèrit a Espanya no se'l rebria com un heroi a Barajas ni la dreta mediàtica el tractaria com a tal. "L'operació per salvar Felip VI consisteix en acabar de trepitjar Joan Carles I", ha reblat.

Pablo Iglesias ha dit que Pedro Sánchez va aconseguir "una cosa inimaginable" en batre tot l'aparell socialista i ha opinat que el PSOE s'equivoca estenent la mà al Partit Popular de Alberto Núñez Feijóo pensant que, d'aquesta manera, els desgasta. També ha especulat que amb això podria acabar amb un PP més fort capaç de fer un govern de coalició del PP amb Vox i, si això passés, Iglesias ha dit que tant ell com l'entrevistador, Antoni Bassas, podrien acabar a la presó.

Pablo Iglesias, sobre l'aplaudiment del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, al congrés espanyol, ha dit que "mantenir el respecte institucional és correcte", però també entén els diputats que no el van aplaudir en la seva intervenció pel fet d'haver il·legalitzat, per exemple, partits polítics a Ucraïna. També ha criticat que l'expresident espanyol José María Aznar o Vox, abans de l'inici de la guerra, es fessin fotos amb el president rus, Vladímir Putin, i ara se n'amaguin.

Pablo Iglesias ha dit que Florentino Pérez i els banquers espanyols són algunes dels noms més poderosos de l'estat espanyol.

"La Sexta és una genialitat, és una tele amb propietaris de dretes per a un públic progressista", ha apuntat Iglesias. També ha criticat que a les tertúlies d'Antonio García Ferreras no hi hagi ponents independentistes.

"Qui mana més, Vicente Vallés o el líder del PP? Ja tenim la resposta amb el que li va passar a Pablo Casado", ha remarcat Pablo Iglesias, que ha criticat repetidament el poder de la dreta mediàtica espanyola.

Pablo Iglesias diu que CiU i el PNB han sigut actors estabilitzadors de la política espanyola, però això es va trencar quan, per exemple, a Catalunya es va trencar amb el Procés i el creixement de l'independentisme català es trenca. "Això suposo un desafiament sense precedents", diu l'exvicepresident.

"En el conjunt de l'estat existeix un procés reaccionari. És el resultat de dos moviments electorals molt potents: l'independentisme català i Podem", ha dit Iglesias. Aquests dos moviments, segons l'exvicepresident del govern espanyol, han modificat el règim del 78.

Comença l'entrevista d'Antoni Bassas a Pablo Iglesias, que ha publicat 'Verdades a la cara', un llibre que tracta sobre el seu pas per l'executiu espanyol