En directe
Cas Pegasus
28/04/2022

Gonzalo Boye, sobre el Catalangate: "Estem parlant de la mare de totes les clavegueres"

Boye: "Aportarem la documentació del Catalangate a les causes de Luxemburg"

L'advocat Gonzalo Boye ha explicat que aportarà la informació sobre el Catalangate a les causes de Luxemburg. "Creiem que ho hem de fer per lleialtat processal, ja que hi ha pogut haver un trencament de la immunitat dels advocats", ha asseverat Boye, que ha recordat que el seu dispositiu mòbil ha estat infectat per Pegasus i ell és defensor dels quatre eurodiputats que estan a la causa de les prejudicials.

Boye creu que el Catalangate pot situar Espanya en un "problema" davant el tribunal de Luxemburg

L'advocat Gonzalo Boye ha considerat que el Catalangate pot situar Espanya en un "problema" davant el tribunal de Luxemburg. "El Regne d'Espanya [representat a les causes del Tribunal de Justícia de la Unió Europea] ha estat espiant els advocats dels eurodiputats. S'ha vulnerat el dret a la defensa i al secret professional", ha explicitat. "Això és molt greu i tindrà conseqüències", ha conclòs. 

Boye creu que el Pegasus no només ha sigut usat pel CNI: "Estem parlant de la mare de totes les clavegueres"

L'advocat Gonzalo Boye reclama una investigació judicial i "efectiva" sobre els responsables de l'espionatge massiu. Ha considerat que no només hi ha darrere el CNI, sinó que "estem parlant de la mare de totes les clavegueres". "No és uniministerial", ha afirmat durant l'entrevista amb Antoni Bassas.

Boye: "S'ha comès un espionatge massiu contra una minoria nacional i això no té justificació"

L'advocat Gonzalo Boye ha assegurat, sobre el Catalangate, que ha sigut un "espionatge massiu contra una minoria nacional i això no té justificació". "S'han comès delictes molt seriosos", ha asseverat, i ha citat delictes com revelació de secrets, organització criminal o delictes informàtics. "S'han vulnerat drets fonamentals", ha conclòs.