En directe
22/02/2022

Riera, sobre el cas Juvillà: "Plantejàvem desobeir la JEC, però ens vam trobar sols"

El diputat de la CUP considera que "han de ser els polítics els que assumeixin les responsabilitats" per deixar al marge els funcionaris

Riera denuncia la presència de Pujol en un acte del Govern perquè "legitima la mala praxi de la corrupció"

Carles Riera (CUP) ha dit que "anem enrere com els crancs" per la presència de l'expresident Jordi Pujol en un acte d'Exteriors perquè "és legitimar el cas del 3% i la mala praxi de la corrupció". "La imatge és negativa i cal girar full al passat", ha etzibat abans de sentenciar que no entén la naturalesa d'aquest acte.

La CUP insta el Govern a no acatar la sentència del 25% de classes en castellà

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha instat el Govern a no acatar la sentència que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà i ha emplaçat el departament d'Educació a assumir les conseqüències de la desobediència per deixar al marge els funcionaris.

Riera insta Aragonès a posar data per celebrar un nou referèndum

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha tornat a criticar la manca d'avenços en la taula de diàleg i ha instat a posar data per celebrar un nou referèndum. "Cal crear les condicions per una revolta democràtica que ens permeti convocar un referèndum", ha destacat. "La unitat independentista no s'ha de mesurar en la gestió autonomista, sinó en la estratègia compartida de conflicte amb l'Estat per exercir l'autodeterminació", ha exposat davant les divergències de les tres forces independentistes. "Junts no ha clarificat la seva proposta, ERC ho fia a tot a una taula de diàleg que no resoldrà el conflicte, però nosaltres sí que plantegem un nou referèndum", ha dit. En qualsevol cas sí que ha admès que entén el malestar de les bases independentistes. "Tots hem de fer autocrítica perquè l'Estat sí que té un full de ruta repressiu", ha etzibat

Riera denuncia que el Govern està incomplint els acords d'investidura

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha justificat l'absència de la seva formació en la conferència del president Pere Aragonès perquè "el Govern no està complint els acords d'investidura i no aposta per exercir l'autodeterminació ni per fer un gir a l'esquerra i no volíem fer de claca". El cupaire ha criticat que l'executiu defensi macroprojectes o segueixi "desnonant famílies vulnerables". Riera ha defensat seguir a l'oposició i ha augurat que tampoc podran validar els propers pressupostos si no hi ha "un canvi d'enfocament" en aquesta legislatura.

Riera, sobre el paper dels funcionaris en el cas Juvillà: "Han de ser els polítics els que assumeixin les responsabilitats"

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha dit que "els funcionaris han de poder fer la seva feina" i que han de ser els polítics els qui "assumeixin les responsabilitats com van fer Carme Forcadell o Clara Ponsatí al 2017".

Riera, sobre el cas Juvillà: "Plantejàvem desobeir a la JEC, però ens vam trobar sols"

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha dit que discrepa de les acusacions de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que els va acusar de no acceptar la seva proposta de desobediència col·lectiva. "Juvillà o Reguant han desobeït amb els llaços grocs i negant-se a respondre a Vox", ha afirmat. "No podem pretendre estar en un marc autonòmic i funcionar com si fóssim sobirans", ha remarcat. "Cal defensar la sobirania del Parlament fins al límit", ha assenyalat. "Plantejàvem anar pas a pas amb el cas Juvillà desobeint a la JEC, però ens vam trobar sols", ha denunciat abans de recordar que se li va retirar l'escó.

Riera, sobre la seva entrada a la mesa del Parlament: "Estem disposats a assumir totes les conseqüències"

El diputat de la CUP, Carles Riera, que avui serà escollit com a secretari tercer de la mesa del Parlament en substitució de Pau Juvillà, ha dit que la seva intenció en aquest òrgan és contribuir a "què es pugui parlar i a votar de tot". "Estem disposats a assumir totes les conseqüències", ha remarcat en aquest sentit abans de deixar clar que està disposat a fer front a una possible inhabilitació.