DEBAT ALS SOCIALISTES
Política15/11/2013

Navarro i els crítics busquen un acord 'in extremis' abans del consell nacional de diumenge

Els dos sectors del PSC miraran de consensuar una resolució conjunta sobre el dret a decidir, tot i que parteixen de posicions divergents

Sara González

BarcelonaHi ha hagut diàleg, però els posicionaments estan totalment allunyats. Els representants dels sectors crítics del PSC han acordat amb el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, i el secretari d'Acció Política, Antoni Balmón, intentar pactar una resolució conjunta sobre el dret a decidir que satisfaci tot el partit. Tot i això, la reunió d'aquest divendres al matí no ha servit per acostar gaire les parts, que parteixen de posicions divergents.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha hagut acord en la defensa del dret a decidir i la reforma de la Constitució en sentit federal", ha explicat Balmón en sortir de la trobada. Així, ha avançat que el PSC no s'oposarà a "cap instrument per demanar la consulta", però ha alertat que "no es pot fer res sense un acord previ amb el govern espanyol". "No volem acompanyar cap govern a la confrontació ni a la frustració", ha afegit, per donar a entendre que ho fien tot a un pacte previ entre executius: "No estem en contra de cap instrument però no estem d'acord a posar els carros davant dels bous".

Cargando
No hay anuncios

D'una banda, el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha considerat també després de la reunió que "el partit ha de quedar inequívocament a favor del dret a decidir i ser coherent i conseqüent". Ha subratllat, però, que fins ara el PSC ho ha fet, "fins i tot en contra del criteri del PSOE". D'altra banda, l'alcalde de Lleida i membre del corrent Agrupament Socialista, Àngel Ros, ha explicat que s'han "instat a treballar perquè la resolució de diumenge pugui ser assumida per la globalitat del partit". Així, Navarro enviarà als crítics el text que proposen i podran introduir-hi esmenes.