Política18/07/2015

L'ANC celebra un acte a Vic per explicar la visió nord-americana de Catalunya

Hi ha intervingut el periodista Antoni Bassas, l'editora Liz Castro i l'investigador biomèdic Manel Esteller

Ara

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana ha celebrat aquest dissabte el seu acte central de la campanya d'estiu sobre l'eix 'Oberts al Món', amb l'objectiu de presentar la visió que a diferents parts de la comunitat internacional es té de Catalunya. Aquest eix serà representat a l'Avinguda Meridiana amb els altres nou eixos el proper 11 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte, que segons un comunicat de l'entitat ha comptat un miler de persones, hi han intervingut Manel Esteller, Liz Castro i el periodista Antoni Bassas, que han explicat com es veu la realitat catalana des dels Estats Units.

Cargando
No hay anuncios

Bassas ha estat clar: “Si no tens un estat, no ets un país normal”, ha recordat en relació a les complicacions afegides a l'exterior. “Si tens un estat no has de donar explicacions, tothom entén que tens una identitat”, ha dit. Alhora ha fet referència a les similituds d'ambdós països: “El somni americà i el somni català es poden equiparar, són societats amb capacitat d'acollida”.

Aquesta mateixa idea també l'ha remarcada Liz Castro, editora nord americana resident a Catalunya i Coordinadora Internacional de l'ANC, en reconèixer que Catalunya l'ha “acollit molt bé”. Per últim, l'investigador biomèdic Manel Esteller s'ha centrat en el camp de la ciència i ha pronosticat que "a nivell d'investigació, Catalunya pot jugar la Champions", a més ha afegit que desitja que "Catalunya sigui la Califòrnia d'Europa".