Els ambaixadors de la UE diuen que no s'ha parlat de Catalunya a la reunió amb Margallo

La trobada ha durat una hora i mitja i hi han assistit tots els representants dels estats comunitaris, que han parlat de la crisi, de Síria i d'Alemanya, segons afirmen

El ministre García-Margallo.
Acn
19/09/2013
2 min

MadridEls ambaixadors dels 27 països de la UE acreditats a Madrid han afirmat aquest dijous que no s'ha abordat la qüestió catalana durant la reunió d'una hora i mitja que han mantingut amb el ministre José Manuel García-Margallo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la sortida de la trobada, els ambaixadors han afirmat que la qüestió no ha estat present a la trobada i que no els toca a ells informar sobre aquest tipus de reunions. Malgrat que fonts del ministeri havien apuntat que Catalunya seria un dels aspectes a tractar a la reunió, després de la trobada fonts de l'equip del ministre han assegurat que la trobada s'ha limitat a parlar de la situació econòmica a Europa, les eleccions alemanya i Síria.

Exteriors manté ara que Margallo ha obert el torn de paraules i que després hi ha hagut cinc intervencions dels representants diplomàtics assistents. La majoria, per tant, no ha parlat. Entre els que han pres la paraula l'ambaixador hi havia l'ambaixador britànic i la lituana –amb qui Margallo ja es va reunir dilluns–, que s'ha negat a fer declaracions a la sortida.

Segons les mateixes fonts, a la reunió s'ha parlat només de qüestions de caràcter "internacional" i no s'ha anat més enllà ni en la intervenció del ministre ni en el torn de preguntes.

La reunió s'ha fet en un moment en què el govern espanyol intensifica la campanya perquè des de les institucions europees i els estats membres es llanci un missatge inequívoc respecte a la sortida de Catalunya de la UE si se segrega d'Espanya.

El ministre ja es va reunir la setmana passada amb els ambaixadors de Lituània i Letònia per presentar una queixa formal pel suport implícit dels seus primers ministres al dret a decidir.

stats