NOU ESCENARI
Política02/12/2012

Sánchez-Camacho alerta que "CiU i ERC augmentaran la despesa identitaria i retallaran la social"

La dirigent del PP afirma que el pacte no agrada ni al món empresarial, ni a la majoria dels catalans, ni a tota la federació nacionalista, ni a la majoria dels seus votants

Efe

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, alerta que si CiU ha de governar "presonera" d'ERC la pròxima legislatura, la Generalitat incrementarà la despesa destinat a "política identitària i exterior" mentre que retallarà la partida destinada a serveis socials. "En mans d'ERC, a CiU li pot tornar a passar el que li va passar a José Montilla -expresident socialista- amb el tripartit, i és que ERC la forci a incrementar la despesa identitaria, recordem que va ser llavors quan es van crear les ambaixades a l'estranger", ha subratllat en una entrevista amb Efe.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder del PP considera que és "insostenible", en un marc de greu crisi econòmica com l'actual i amb la complicada situació per la qual passen les finances de la Generalitat, crear les "estructures d'Estat" de les que Mas va parlar durant la campanya i que avala ERC com primers passos de la seva aposta sobiranista. Per això, Sánchez-Camacho esgrimeix que per abordar aquestes noves despeses "identitaries" Mas haurà de retallar despesa pública destinat al manteniment de l'estat del Benestar. "Aquest serà el balanç d'un pacte CiU i ERC", ha pronosticat.

Cargando
No hay anuncios

Un eventual pacte entre nacionalistes i republicans, que sembla l'acord més probable, "no agrada", segons el parer de la líder del PP, ni al món empresarial ni a la majoria dels catalans, però tampoc a tota la federació nacionalista ni a la majoria dels seus votants. "Ara CiU està més feble que mai, serà un govern molt més feble que l'anterior i que a més haurà de tancar contínuament acords per aprovar qualsevol cosa. Hem passat d'un mal govern però amb majoria més sòlida, a un desgovern en mans d'ERC", ha considerat. I ha precisat en aquest sentit: "Les seves aliances també es llegeixen en els mercats internacionals i es penalitzen. Igual que ja ha passat amb el seu desafiament i el seu pols sobiranista, ara el món també analitza la situació d'inestabilitat política a Catalunya amb un govern molt feble en mans d'un partit radical com ERC".

El PP considera que CiU hauria de "llegir de manera adequada" el resultat de les eleccions a Catalunya i abandonar el seu projecte "separatista" perquè els seus votants "l'han castigat a les urnes per aquesta aposta", que també han rebutjat la majoria dels catalans, segons la seva opinió. "Si oblida el projecte separatista, tindrà més suports per garantir la governabilitat de Catalunya. No passarà el mateix si persisteix en l'error i es queda governant en mans d'ERC", ha advertit Sánchez-Camacho, qui insisteix a condicionar qualsevol suport a Mas a que abandoni la seva aposta sobiranista i la idea de fer una consulta sobre la independència de Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

Davant les exigències d'ERC a CiU de que trenqui els pactes que té amb el PP a nivell local, Sánchez-Camacho ha recordat als nacionalistes que els populars són la quarta força del Parlament i també el partit del Govern a Espanya, "que està ajudant al Govern de Catalunya". "Que tinguin molt en compte que no es pot actuar per venjança. La seva actitud demostra que estan molt nerviosos, que no són capaços de prendre decisions serenes, clares, temperades, encara no han paït el terrible càstig que els ha donat les urnes", ha dit. I ha conclòs: "Si CiU vol ser presonera d'ERC també en l'àmbit municipal i no prendre les seves pròpies decisions, està en un greu problema. Està en mans d'ERC per la seva pròpia incompetència, per la seva mala gestió, i també ara per falta de saber interpretar què han dit els catalans a les urnes".