Política09/09/2013

Sánchez-Camacho exigeix a Mas un diàleg "lleial, sincer i legal" amb Rajoy

La líder del PP a Catalunya anunciarà demà dimarts si assisteix als actes institucionals de la Diada al Parc de la Ciutadella

Efe

BarcelonaLa presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit avui al president català, Artur Mas, que, en el cas de negociar amb el Govern espanyol, "jugui net" i encari un diàleg "lleial, sincer i en el marc de la legalitat" amb Mariano Rajoy per abandonar el camí de l'"enfrontament". "Si s'està produint aquest diàleg entre Rajoy i Mas, com publiquen alguns mitjans, li demanem que jugui net i digui el mateix a Rajoy que a Oriol Junqueras. Que hi hagi una negociació sincera, lleial i en el marc de legalitat", ha dit la líder popular en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, i després de la reunió de Mas amb Rajoy el 29 d'agost a la Moncloa, ha advertit que "a dia d'avui, Rajoy no permetrà una consulta il·legal com la que vol fer Mas": "És il·legal i ja ho sap ara. No fa falta que parli amb Rajoy per després, en un any, culpar el govern de boicotejar la consulta. No es pot boicotejar el que és il·legal".

Cargando
No hay anuncios

Així, Sánchez-Camacho ha instat Mas a apostar per la "sinceritat, lleialtat i coherència política" i "deixar de banda els tacticismes polítics", perquè "no es pot acontentar tothom i enganyar tothom al mateix temps". Segons el seu parer, el president català mostra "un discurs diferent depèn de qui sigui l'interlocutor, i està jugant a l'ambigüitat".

"El que no pot tenir és un doble llenguatge −ha criticat−. Dir una cosa a Rajoy i rectificar l'endemà per satisfer els independentistes. Està iniciant un camí molt perillós. Està promovent el procés independentista amb una mà i amb l'altra li va dir a Rajoy que creu que això tindrà uns límits".

Cargando
No hay anuncios

Acusant-lo en reiterades ocasions d'estar al servei d'ERC i l'Assemblea Nacional de Catalana (ANC), la dirigent ha exigit a Mas que "aparqui definitivament" aquest procés i afronti un "diàleg entre els dos governs, cosa que entra dins de la normalitat".

Segons la líder del PPC, "el president Rajoy està disposat al diàleg basant-se en el compliment de la legalitat i la sinceritat i lleialtat. Esperem que Mas faci el mateix. Que faci els esforços necessaris i que la negociació sigui prou intensa".

Cargando
No hay anuncios

"Creiem −ha insistit− que és el moment de dir la veritat a tothom, i si s'està en un procés de negociació que celebrem, perquè és important i necessari, serà l'única via per sortir d'aquest camí independentista".

En aquest sentit, ha advertit al president català que si després de la Diada de l'11 de Setembre "fixa una data per a la consulta que sap que és il·legal, estarà tornant a enganyar i estarà afectant un procés de negociació que és vital".

Cargando
No hay anuncios

"No formaria part de la lleialtat institucional que fixés una data. Si cedeix a les pressions i ho fa, serà un escull que no beneficiarà la necessària relació de dialogo amb Rajoy", ha dit.

"Entrem en una setmana decisiva on esperem que hi hagi un punt d'inflexió en el procés sobiranista", ha recalcat Sánchez-Camacho, que ha lamentat que "per segon any s'hagi convertit la Diada en l'aparador mundial de l'independentisme".

Cargando
No hay anuncios

La líder del PP ha assegurat que demà al matí anunciarà si assistirà a l'acte institucional del Parc de la Ciutadella, i ha avançat d'una altra banda que l'acte que els populars volen organitzar a la plaça del Rei aquell mateix dia serà probablement al matí: "Hem de tancar l'hora, però tenim el permís".