El nou Govern

Alícia Romero serà la nova consellera d'Economia i l'encarregada de pilotar el finançament singular

El diputat Ferran Pedret es queda al Parlament i presidirà el grup del PSC

2 min
Alícia Romero aquest dilluns durant el debat de les esmenes a la totalitat als pressupostos

BarcelonaEra un dels noms que sonava amb més força per formar part del Govern de Salvador Illa i els pronòstics s'han complert; la fins ara portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, serà la nova consellera d'Economia i l'encarregada de pilotar la negociació sobre el finançament singular, tal com ha avançat El País i han confirmat a l'ARA fonts socialistes. Romero va comandar les negociacions dels pressupostos amb l'executiu de Pere Aragonès el 2023 i el 2024 i va fer tàndem amb Salvador Illa com a número 2 a les llistes del 12-M. També ha format part de l'equip del PSC que ha tancat els pactes d'investidura del PSC amb Esquerra i els comuns. Com a portaveu al Parlament, Romero s'ha distingit per la seva oratòria i la seva capacitat de negociar amb els portaveus dels altres grups parlamentaris. Responsable de la cartera d'Economia al govern alternatiu, durant els últims tres anys i mig també ha conreat una bona relació amb sindicats i patronals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el nomenament de Romero (Caldes d'Estrac, 1976) al capdavant d'una de les conselleries de més pes del Govern, Salvador Illa premia una de les dirigents socialistes que ha estat al seu costat al Parlament des que hi va aterrar des del ministeri de Sanitat el 2021. Tindrà l'encàrrec de fer els números d'un Govern que, segons ja va avançar el president socialista, anirà a buscar, de manera prioritària, pactes amb Esquerra i amb els comuns, els seus socis d'investidura. La nova consellera d'Economia i Hisenda és llicenciada en Dret, s'ha especialitzat en dret urbanístic i direcció pública i té experiència gestora en l'àmbit municipal; abans de ser elegida diputada el 2012, va treballar al consorci Globalleida i a la gerència de Premià de Mar. A més, va ser una de les impulsores del projecte del TecnoCampus de Mataró, ciutat de la qual ha estat regidora i amb la qual manté forts lligams.

Ja són tres consellers

Amb aquest nou anunci, ja són tres els noms dels consellers del Govern de Salvador Illa que s'han fet públics. El nomenament de Romero se suma al del gerent de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Dalmau, que serà el titular de Presidència, i al de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que ho serà d'Interior –el major Josep Lluís Trapero l'acompanyarà com a director de la policia–. El secretari del Govern serà el coordinador de la Diputació de Barcelona, Javier Villamayor, i el cap de gabinet de Salvador Illa, l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas.

D'altra banda, el fins ara diputat Ferran Pedret serà el nou president del grup parlamentari dels socialistes al Parlament i, per tant, es quedarà fora del Govern, segons ha avançat Crónica Global. Pedret va ser l'encarregat de fer la intervenció en nom del grup socialista al Parlament el dia del debat d'investidura, la qual cosa ja va donar pistes sobre el rol que podria tenir aquesta legislatura.

stats