De Alfonso, al ministre: "Tenim prou munició per guardar-nos-en i dosificar. No sabem com jugarà l'enemic"
Nous fragments de la conversa entre el director d'Antifrau i Jorge Fernández Díaz revelen maniobres per destruir la carrera política d'alguns adversaris polítics, com la filtració a periodistes concrets i accions que podrien vulnerar les normatives bancàries internacionals
BarcelonaMés revelacions de la conversa entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, revelades pel diari 'Público'. En la nova entrega, s'evidencien les maniobres que preparen per destruir les carreres polítiques dels seus "enemics", amb la col·laboració d'alguns periodistes, als quals citen pel nom. El seu pla és "guardar-se i dosificar" la "munició". "Donar-ho tot de cop, no. No perquè no sabem com jugarà l'enemic", afirma De Alfonso.
En la conversa, De Alfonso diu que és partidari d'"assestar el cop final quan el cop hagi d'acabar amb l'animal", en relació amb les informacions sobre l'aleshores alcalde de Barcelona, Xavier Trias. "Jo m'asseguraria que estigui ben assestat perquè sigui mortal", diu, una metàfora que repeteix en diverses ocasions. Segons explica, ell creu que ha de ser la Fiscalia qui piloti les investigacions. "El fiscal general s'ha de mullar", arriba a dir, perquè la investigació tingui "credibilitat absoluta". Més endavant, De Alfonso defensa "deixar-ho estar de moment". "Humilment, li dic, ministre, que ho deixaria estar: és una estocada tan gran que no pot ser usat només per alterar algú, s'ha de fer servir per guanyar, parlant metafòricament", argumenta el director d'Antifrau.
En aquest punt, comencen a parlar dels periodistes propers a qui filtrar la presumpta informació. El ministre relata que el director de 'El Mundo', Casimiro García Abadillo, li ha trucat un parell de vegades, i que parla sovint amb Francisco Marhuenda –director de 'La Razón'–, a qui defineix com a "amic", i amb Bieito Rubido ('Abc'). De Alfonso li diu que "l''Abc' et serà lleial" si els asseguren que l'exclusiva del suposat compte a l'estranger serà per a ells, i, en canvi, avisa que "'El Mundo' no [serà lleial] perquè Inda i l'altre són uns bojos". Eduardo Inda va ser un dels signants de la notícia sobre Trias a 'El Mundo'. De Alfonso els acusa de "no buscar res més que la seva satisfacció".
Un dels moments més esperpèntics de la conversa és quan De Alfonso explica al ministre com es pot aconseguir més informació sobre l'hipotètic compte corrent de Trias a l'estranger. Així, proposa que al Sepblanc –el servei executiu de la comissió de prevenció de l'emblanquiment de capitals– "li agafi per investigar els comptes de l'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona" amb l'objectiu de saber si han tingut algun benefici a través del blanqueig de capitals. Potser així es descobreix, diu, que l'alcalde "té un compte corrent". Així, el cas no es destapava des de l'Oficina Antifrau i es protegia com a instigador de la investigació.