Política13/05/2016

Albiol demana al Parlament que s'anul·li una trobada prevista amb Otegi

El líder de l'esquerra abertzale té prevista una reunió amb la comissió d'Acció Exterior

Ara

BarcelonaUna visita ja agendada al Parlament amb el líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi ha posat en peu de guerra el PP. La reunió està prevista per dimecres 18 de maig a les 12.30 amb la presidenta de la comissió d'Acció Exterior i Cooperació, Relacions Institucionals i Transparència, Marta Pascal, i es celebra a petició del grup parlamentari de la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president dels populars al Parlament, Xavier García Albiol, ha adreçat una carta a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per demanar que s'anul·li la reunió amb "una persona condemnada per haver format part d'una organització criminal" i que ha treballat per la reconstrucció "d'una formació política il·legalitzada" de la qual va ser-ne dirigent.

Cargando
No hay anuncios

Segons Albiol, el Parlament "no pot ser l'escenari d'una reunió amb una persona que ha format part d'ETA i després d'haver complert condemna" sense ni tan sols "haver demanat perdó a les víctimes de la barbàrie terrorista d'ETA".

Fonts parlamentàries argumenten que la trobada amb Otegi no és una "reunió oficial" i que hi podran assistir els partits o diputats que ho vulguin. A banda de la visita al Parlament, Otegi es reunirà amb ERC, la CUP i el grup parlamentari de Junts pel Sí.