Política19/02/2015

Albinyana lamenta al Parlament escocès "les dificultats" que posa el govern espanyol a l'acció exterior de Catalunya

El secretari d'Afers Exteriors de la UE ha participat al comitè de Relacions Exteriors del Parlament d'Escòcia amb els responsables de la matèria del País Basc i Flandes

Acn
i Acn

BarcelonaEl secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, ha comparegut aquest dijous davant del comitè de Relacions Exteriors i Europees del Parlament Escocès per explicar quina és l'estratègia en matèria d'acció exterior del Govern. La compareixença s'ha fet a petició de la cambra escocesa i també hi han participat els responsables d'afers exteriors dels governs basc i flamenc, María Ángeles Elorza i Lukas Van Hamme. Albinyana ha lamentat "les dificultats" que troba l'executiu català en la seva acció exterior. Una situació que ha contrastat amb la del Quebec, que gaudeix d'un estatut diplomàtic atorgat pel Canadà, una condició que l'executiu espanyol nega a la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albinyana ha recordat que l'acció exterior de la Generalitat de Catalunya es remunta pràcticament als orígens de l'autonomia restaurada i ha explicat que la delegació catalana a Brussel·les es va obrir l'any 1986, quan era l'única delegació d'una comunitat autònoma espanyola davant les institucions europees. El secretari d'Afers Exteriors també ha fet una radiografia de la presència internacional de Catalunya, recordant que, a banda de les set delegacions que té el Govern, hi ha 37 oficines d'Acció arreu del món, així com diverses oficines sectorials, com les de Turisme de Catalunya o les de l'Institut Ramon Llull (IRL).

Cargando
No hay anuncios

El secretari d'Afers Exteriors ha explicat als diputats escocesos que la presència exterior catalana "és un instrument que serveix a les necessitats de Catalunya i la seva gent" a partir de quatre pilars principals: la representació institucional del Govern, la internacionalització de l'economia catalana i la captació d'inversions, l'atracció de turisme i el foment de la cultura i la llengua catalanes. En aquest sentit, ha explicat que les delegacions i les oficines sectorials són una inversió econòmica eficient perquè treballen en la defensa integral dels interessos de Catalunya. El secretari d'Afers Exteriors també ha parlat de les iniciatives del Govern en matèria de diplomàcia pública, amb la creació fa tres anys de Diplocat, i en matèria de projecció mediàtica internacional de Catalunya mitjançant el Programa Eugeni Xammar.