Incompliment d'objectius o de contracte? Albert Rivera deixa el bufet d'advocats
L'exlíder de Cs hauria tingut problemes per complir amb les fites marcades pel despatx
BarcelonaJa fa dos anys que Albert Rivera va deixar la política, però això no li ha impedit continuar sent al focus mediàtic. L'exlíder de Cs deixarà el despatx d'advocats Martínez-Echevarría que el va fitxar poc després d'acomiadar-se de la formació taronja –després de perdre 47 diputats al Congrés–, i ho farà també José Manuel Villegas, que s'havia convertit un cop més en el seu escuder a l'àmbit privat. Així ho ha avançat El Confidencial, mentre que des del bufet preparen un comunicat per explicar la situació.
En el seu moment, Rivera, que té estudis de dret, va anunciar en una multitudinària roda de premsa el seu pas a l'empresa malaguenya, que va canviar de nom per Martínez-Echevarría & Rivera Abogados ara fa uns mesos, al convertir Rivera en soci i president de la firma. Una de les primeres coses que va fer va ser fitxar Villegas, ex secretari general de Cs, com a vicepresident executiu. Fonts pròximes a l'exlíder taronja expliquen, no obstant això, que en els últims temps havien expressat una certa inquietud perquè no havien complert els objectius marcats per l'empresa a causa de les dificultats generades per la pandèmia. Precisament, segons El Confidencial se'ls havia requerit recentment un rendiment més alt des de la cúpula de l'empresa. En canvi, Europa Press publica la versió dels dos exdirigents, que han assegurat que prenen la decisió de deixar la firma “després de dos anys reiterats d’incompliments contractuals”, tot i que encara els queden tres anys per al venciment dels seus contractes. Tots dos han negat que es plantegin tornar a la política i han dit que iniciaran un nou projecte vinculat al món jurídic.
La tasca de Rivera al capdavant del despatx ja va ser als titulars el novembre del 2020, quan el president del PP, Pablo Casado, va contractar l'empresa perquè presentés un recurs a la llei catalana de lloguers. En aquell moment el moviment es va llegir com una maniobra d'acostament a Rivera del dirigent conservador, que es trobava en plena opa hostil fitxant quadres taronges com el secretari d'organització de Rivera, Fran Hervías.
Després de perdre dos milions i mig de vots a les generals del 2019 –motiu que va portar Rivera a la dimissió–, Cs va sumir-se en una crisi de la qual encara no s'ha recuperat. El partit ha planificat retallades importants per al 2022, assumint que el cicle electoral està sent dramàtic –van perdre 30 diputats a les eleccions catalanes del 14-F–, i encara els comicis a Castella i Lleó amb pessimisme. Tot i això, l'exlíder taronja ha evitat en tot moment fer cap mostra de suport a la seva successora en el càrrec, Inés Arrimadas, de qui s'ha distanciat. Del seu cercle més pròxim al partit, la majoria han deixat la política, i alguns, com Juan Carlos Girauta, han sigut obertament crítics amb la nova direcció. Fonts pròximes a Rivera expliquen que ell continua militant ara per ara a Cs però que ho fa "per no generar un escàndol", malgrat que està completament desvinculat del projecte polític que va dirigir entre el 2006 i el 2019.