Política23/04/2013

Detenen dos suposats membres d'Al-Qaida a Múrcia i Saragossa

El ministeri de l'Interior assegura que el seu perfil respon al de les dues persones que van cometre l'atemptat de Boston

Acn

BarcelonaLa policia espanyola ha detingut dos suposats membres d'Al-Qaida a Múrcia i Saragossa. Segons les investigacions que s'han portat a terme, són magrebins i presumptes integrants d'una cèl·lula afí a l'organització AQMI, Al-Qaida a la zona del Magrib Islàmic. Es tracta de Nou Mediouni, d'origen algerià i detingut a Saragossa, i de Hassan El Jaaouani, d'origen marroquí i detingut a Múrcia. Des del ministeri de l'Interior, destaquen que el seu perfil respon al de les dues persones que van cometre l'atemptat a la marató de Boston a principis de la setmana passada. L'operació ha estat fruit de la col·laboració entre la policia espanyola i els cossos de França i el Marroc.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nou Mediouni era usuari habitual d'una plataforma islamista d'internet des d'on els seus responsables, ubicats a Mali, recluten els candidats que presenten perfils més radicals i els van derivant a fòrums cada vegada més privats i amb estrictes mesures de seguretat.

Cargando
No hay anuncios

En el cas de Nou Mediouni, va ser reclutat i va rebre instruccions de viatjar a un camp d'entrenament de Mali, però la pressió policial va impedir el contacte amb els seus responsables i va tornar a l'estat espanyol mostrant frustració per no haver pogut consumar el seu entrenament.

Pel que fa a Hassan El Jaaouani, va contactar amb els mateixos responsables d'Al-Qaida del Magrib Islàmic de Mali. Un dels seus contactes està relacionat amb el segrest i posterior assassinat de dos francesos a Níger a principis del 2011.

Cargando
No hay anuncios

L'operació feia més d'un any que estava en marxa i continua oberta. De moment, la policia estatal està registrant els domicilis dels detinguts per ordres de l'Audiència Nacional espanyola.