Política31/03/2018

Adversaris de Domènech a les primàries de Podem no assistiran al primer debat de candidats

El líder dels comuns va avisar que en lloc seu hi aniria algú de la seva llista

Ot Serra

BarcelonaLa revolta a Podem Catalunya contra la llista "oficialista" de Xavier Domènech a les primàries va cada dia en augment. Les principals candidatures adversàries al líder dels comuns no es presentaran al primer debat que ha de tenir lloc aquest diumenge a Terrassa. El mateix Domènech va anunciar que ell personalment no hi assistiria per motius d'agenda i ara bona part de la resta d'aspirants han decidit que no hi participaran. L'absència del cap de files de Catalunya en Comú va ser el primer motiu per prendre la decisió, però la polèmica amb la suposada "parcialitat" del comitè electoral i del partit a escala estatal ha enfurismat els seus competidors.

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des d''Amb Tu Sí que es Pot, encapçalada per Merche Gil, asseguren que volen fer un "acte de protesta" no assistint al debat, i aquest dissabte han emès un comunicat argumentant la decisió: "Les últimes setmanes hem detectat i denunciat que a la gestora sortint hi ha persones que formen part del comitè electoral, la majoria de les quals presenten candidatura al consell ciutadà autonòmic, cosa que provoca una lògica falta d'imparcialitat. També reiterats incompliments del codi de neutralitat, del reglament d'incompatibilitats, dels estatuts; interferències de la comissió estatal de garanties al procés, que afirma que no té competències però, alhora, deixa buida de contingut la decisió adoptada per la comissió de garanties autonòmica. Així, confereix plens poders a un comitè electoral que no és imparcial i que pren decisions per a les quals no té competències".

Cargando
No hay anuncios

A més, es queixen que es va decidir "unilateralment" que el debat d'aquest diumenge fos a Terrassa i que l'aforament fos limitat. Per tot plegat, fonts d'aquesta candidatura conclouen a l'ARA que hi estan havent dinàmiques "pitjors que les de la vella política". De fet, expliquen que no es descarta, en funció de com avancin els dies, demanar la nul·litat del procés de primàries.

Per la seva banda, la senadora Celia Cánovas també confirma que no assistirà al debat i que tampoc ho farà ningú de la seva llista. La líder de la candidatura A les Places, Podem és de les que ha presentat més batalla a Domènech al llarg del procés de primàries i ha impugnat la seva candidatura per "incompatibilitats", ja que és líder d'un partit diferent de Podem. "Instem el comitè electoral que reconsideri el seu posicionament actual, que podria portar, si hi persisteix, a la nul·litat de tot el procés electoral", adverteix el seu equip a través d'un comunicat.

Cargando
No hay anuncios

Davant aquesta situació, aquestes candidatures creuen que és possible que el debat que ha de tenir lloc aquest diumenge a Terrassa quedi suspès. De moment, però, no hi ha hagut cap indicació en aquest sentit i des de la llista de Entre Totes Podem asseguren a l'ARA que sí que tenen previst assistir-hi. Per part de la llista de Domènech, hi aniran María Pozuelo, Jaume Durall i Cristina Hernández. El següent debat que hi ha previst és dimecres a la Nau Bostik de Barcelona, al barri de la Sagrera.