Política21/08/2014

Ada Colau veu en l'elecció directa d'alcaldes que pretén el PP un incentiu a la unió d'esforços

"Per més que canviïn les regles del joc, la caiguda del bipartidisme ja no té marxa enrere i està tocat de mort", ha sentenciat la portaveu de Guanyem

Efe

BarcelonaAda Colau, la portaveu del moviment Guanyem, ha criticat la reforma en l'elecció d'alcaldes que proposa el PP, però ha valorat que incentiva la "confluència i la unió d'esforços" entre diferents actors que busca Guanyem. Malgrat qualificar de "demostració de por i de debilitat per part del PP" la proposta popular, Colau creu que aquest canvi "reforça la necessitat de confluir per poder guanyar".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a EFE, la portaveu de Guanyem ha declarat que el PP ha decidit proposar el canvi en l'elecció d'alcaldes per "blindar-se de les candidatures ciutadanes" que estan sorgint en diferents poblacions espanyoles que, per a Colau, "proposen un enfrontament al bipartidisme i al règim corrupte". L'exportaveu de la PAH veu en la reforma "un exemple més" de la "forma autoritària amb la qual el PP veu la democràcia", i denuncia que el canvi en el mètode per elegir els alcaldes "atempta absolutament contra la idea de pluralitat i de democràcia". Això no obstant, Colau ha sentenciat: "Per més que canviïn les regles del joc la caiguda del bipartidisme ja no té marxa enrere i està tocat de mort".