BarcelonaDonar suport als ajuntaments investigats per defensar la declaració de ruptura del 9-N. Aquest és l’objectiu de la CUP, que està preparant una campanya a escala nacional en defensa dels consistoris rupturistes. De fet, la gota que ha fet vessar al got per als cupaires és que el jutge de l’Audiència Nacional hagi acceptat la petició del fiscal d’imputar el regidor de Capgirem Vic -una formació en què s’inclou la CUP- Joan Coma Roura per un delicte d’incitació a la sedició després de fer una crida a la desobediència durant un ple municipal. És la primera vegada que s’investiga un càrrec electe per aquest motiu. La primera pedra d’aquesta campanya és la creació d’una plataforma “antirepressiva” de suport a Coma i de “lluita” davant l’ofensiva judicial de l’Estat.
La plataforma està impulsada per la CUP nacional, Capgirem Vic, Alerta Solidària i la família del regidor del consistori vigatà, però vol obrir-se a “tothom que hagi sentit atacada la seva llibertat d’expressió” per la judicialització del procés sobiranista. Almenys aquesta és la voluntat de Coma, que en declaracions a l’ARA va afirmar que la plataforma té voluntat de ser “transversal” i no només interpel·la els independentistes, sinó tots aquells “partidaris del dret a decidir, la democràcia i la llibertat d’expressió”. El regidor espera que s’hi sumin partits, associacions de veïns i entitats com l’ANC i Òmnium, a banda de persones a títol individual. Entre tots decidiran, el proper dia 30 en assemblea, les accions que volen dur a terme.
La plataforma estarà vinculada a la campanya de suport als ajuntaments rupturistes. Es tracta d’una mesura més de pressió al Govern perquè faci gestos en favor de la desconnexió, després que la moció de la CUP per refermar i explicitar la declaració del 9-N hagi provocat malestar a les files de Junts pel Sí.