Política 23/03/2016

Puigdemont i Rajoy no fan "cap comentari polític" en la seva trobada a l'homenatge de les víctimes de Germanwings

El president espanyol posa la reacció a l'accident de Germanwings com a exemple de col·laboració entre l'Estat i la Generalitat

Oriol March / Albert Solé
2 min
Rajoy i Puigdemont se saluden en l'acte d'homenatge per les víctimes de Germanwings

El Prat de LlobregatEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu homòleg espanyol en funcions, Mariano Rajoy, han coincidit aquest dimecres en l'acte d'homenatge a les víctimes de l'accident de Germanwings. Rajoy ha aprofitat el seu discurs per posar la reacció a la tragèdia com a bon exemple de col·laboració entre la Generalitat, l'Estat i els diversos cossos de seguretat. "Em vaig sentir molt orgullós de la col·laboració entre tots nosaltres", ha apuntat el president espanyol en funcions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont, per la seva banda, ha obviat qualsevol referència política i ha apuntat que "la bondat sempre s'imposarà a la maldat", fent referència així també als atemptats de Brussel·les que ahir dimarts van sacsejar el cor d'Europa. "En les pitjors tragèdies surt el millor que té un país", ha ressaltat el president de la Generalitat, que ha insistit que la tragèdia era "evitable". Segons fonts consultades per l'ARA, els dos mandataris han obviat "qualsevol comentari polític" i tampoc s'han emplaçat a veure's en un futur pròxim. Rajoy, segons les mateixes fonts, no s'ha referit en cap moment a l'accident d'autocar a Freginals.

Presència institucional

L'acte d'homenatge a les víctimes de l'accident de Germanwings ha reunit la plana major de la política catalana i espanyola. A banda de Puigdemont i Rajoy, hi han assistit el vicepresident Oriol Junqueras, el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, i la consellera de la Presidència, Neus Munté. També hi eren el conseller de Justícia i l'exvicepresidenta Joana Ortega. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha participat en l'acte.

És la primera vegada que Puigdemont i Rajoy coincideixen en un acte des que l'exalcalde de Girona va accedir a la presidència de la Generalitat. La relació entre els dos dirigents, de moment, ha estat gèlida: el cap de files del govern espanyol ni tan sols ha trucat al seu homòleg català arran de la tragèdia a Freginals. Això ha generat malestar a la Generalitat, que contraposa l'actitud del líder del PP amb la d'altres dirigents com Matteo Renzi, Pedro Sánchez o bé Ximo Puig.

stats