Política 10/10/2019

Paluzie vol una mobilització "constant però no "permanent" a la sentència perquè podria acabar "desgastada"

No veu el Govern Torra "disposat" a fer la independència i crida a recuperar aquest objectiu

Ara
2 min
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, aquest dijous durant l'entrevista a Ràdio 4

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha reclamat aquest dimecres que la mobilització ciutadana en resposta a la sentència del judici del Procés sigui "constant" però no "permanent". En una entrevista a Ràdio 4, ha defensat fer "coses diferents" durant "molt de temps", però ha advertit que si una mateixa acció es fa "durar un mes" pot acabar "desgastada". Paluzie també ha demanat que les protestes no siguin violentes, i ha marcat distàncies amb accions com els "blocatges de carreteres o aixecades de peatges" dels CDR, accions –ha destacat– que "normalment com a Assemblea no convoquem".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha considerat Paluzie, la "millor resposta" a la sentència passa per "reafirmar-nos en el nostre objectiu polític i posar la independència al centre". La líder de l'ANC, de fet, ha afirmat que en els últims dos anys el Govern ha fet un "pas enrere" i ha considerat que l'executiu de Quim Torra no està "predisposat" a fer la independència. Una situació que confia que es corregeixi amb la resolució del Tribunal Suprem. Al seu parer, també cal un "treball d'anàlisi i diagnosi" de la situació "prèvia a l'octubre del 2017" per saber què va fallar. Entre d'altres coses, ha dit, el fet d'haver dit que s'arribaria a la independència en 18 mesos o no haver preparat prou les "estructures d'estat". "Caldria donar més explicacions", ha dit, tot i admetre que "la repressió no hi ajuda".

Al llarg de l'entrevista també s'ha referit al polèmic discurs de la Guàrdia Civil d'aquest dimecres, en què l'institut armat va carregar contra l'independentisme i va fer diverses referències a la judicialització del Procés. Paluzie ha admès que no havia escoltat íntegrament el discurs, però ha dit que evidenciava que el cos policial forma part d'una "operació d'estat" per "impedir l'autodeterminació i la independència". "Actuen amb l'objectiu de salvaguardar la unitat de l'estat espanyol a qualsevol preu", ha dit.

stats