Investiguen la Institució de les Lletres Catalanes per irregularitats en l’etapa de la consellera Laura Borràs
“Que mirin de generar ombres sobre la meva feina m’entristeix”, es defensa la consellera
BarcelonaEls Mossos d’Esquadra van tornar ahir al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per demanar diferents correus electrònics de la Generalitat, però, al contrari del que ha sigut una constant els últims mesos, la investigació no té res a veure amb el Procés. De fet, la policia també va demanar documentació a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La investigació, segons van avançar 'El País' i la SER, té a veure amb l’etapa en què la consellera de Cultura, Laura Borràs, va estar al capdavant de la ILC, un ens que va presidir cinc anys, just abans d’assumir el càrrec al Govern.
La investigació de l’àrea de delictes econòmics dels Mossos d’Esquadra se centra en la contractació de serveis informàtics per fer pàgines web oficials en què suposadament es fraccionaven els encàrrecs per rebaixar-ne el cost i no haver de fer concurs públic. Segons la Cadena SER, també hi hauria un informàtic implicat en el cas. La investigació està sota secret de sumari.
Segons fonts de Cultura, els Mossos van requerir a la ILC diferents expedients administratius i ho van fer en qualitat de policia judicial. Això voldria dir que van actuar per ordre d’un jutge. Com que el cas està sota secret de sumari, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no pot confirmar oficialment que la investigació estigui judicialitzada. De fet, fonts pròximes a la consellera concreten que no ha rebut cap notificació oficial. Com que és aforada, si el jutge l’acaba relacionant amb el cas i decideix imputar-la, el cas hauria de passar al TSJC.
“No tinc res a amagar”
Tot i la falta de notificació oficial, Borràs es va defensar públicament amb unes declaracions que va difondre al vespre el seu departament. “Estic orgullosa de la feina feta al capdavant de la ILC durant cinc anys”, una satisfacció que “no és personal, és col·lectiva”. “Que mirin de generar ombres sobre aquesta feina m’entristeix i en certa manera em revolta, però no tinc res a amagar i, com he dit des del primer moment, posarem tots els mitjans per aclarir fins a l’última qüestió”, va argumentar la consellera.
29 escorcolls policials al CTTI
És el primer cop en els últims mesos que són els Mossos d’Esquadra els que requereixen informació al CTTI i que la investigació no està relacionada amb el Procés. Fins ara la Guàrdia Civil i la Policia Nacional s’havien presentat fins a 28 vegades a l’organisme. Al llarg de l’any passat el CTTI va estar en el punt de mira judicial per aturar el referèndum de l’1 d’octubre, a les ordres del jutjat d’instrucció número 13 i també del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Després de l’1-O, el Tribunal Suprem va requerir correus dels exresponsables del Govern, com també van fer els tribunals de primera instància que investiguen la suposada inacció dels Mossos en la votació.