Política 11/05/2018

Domènech descarta que els comuns modifiquin el 'no' a la investidura

CatComú - Podem creu que Torra no és el seu candidat i critica que no és "transversal"

Ot Serra
1 min
El líder de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, en roda de premsa

BarcelonaSi la CUP canvia les seves abstencions, no serà Catalunya en Comú - Podem qui tregui les castanyes del foc a les principals forces independentistes. En roda de premsa des de la seu de CCOO després de reunir-se amb el seu secretari general, Javier Pacheco, Xavier Domènech ha confirmat que els comuns no es mouran del 'no' a la investidura d'un president proposat per JxCat, com és el cas de Quim Torra. "No és el nostre candidat", ha asseverat el cap de files de CatComú.

En la línia del que ja va expressar aquest dijous Ada Colau i el mateix Domènech a través de les xarxes socials, segons els comuns Torra no reuneix les característiques de "transversalitat que necessita la societat catalana". "Ni tampoc dins del camp independentista", ha considerat Domènech, que ha subratllat que es tracta d'un perfil "legitimista" que és "bo per a Puigdemont però no per al país".

"Vam saber un nom però no la proposta, quin és el programa?", s'ha preguntat Domènech, que ha criticat que Puigdemont hagi plantejat la presidència de Torra com a "provisional". "Hi ha coses anòmales", ha afegit. El cap de files dels comuns ha reiterat que la seva aposta és la d'un govern d'independents encapçalat per una figura de caràcter progressista que, ha admès, no ha tirat endavant. Domènech ha assenyalat que és una "bona notícia" que les formacions independentistes apostin per formar govern, però "no és bona notícia" el candidat escollit, ha reiterat.

stats