Els CDR converteixen el MWC en un altaveu del conflicte català
Un centenar de persones recorre el centre de Barcelona per reivindicar el "mandat de l'1-O"
BarcelonaEls Comitès de Defensa de la República (CDR) han trobat en el Mobile World Congress (MWC) una manera d’internacionalitzar el conflicte català. Diumenge, membres de les organitzacions veïnals van repartir globus i llaços grocs als congressistes que arribaven a l’aeroport del Prat. I aquest dilluns, coincidint amb el primer dia del MWC, han convocat una manifestació que ha recorregut el centre de Barcelona -des de la Plaça d’Espanya fins a Plaça Catalunya- al vespre, justament quan els assistents al Mobile començaven a dirigir-se als seus hotels.
"El MWC és una finestra al món", explicava en Jordi, un dels manifestants que han tallat la carretera a Gran Via per reivindicar el "mandat de l'1-O". La manifestació, que ha comptat amb una assistència de poc més de 100 persones -en part degut a la pluja-, ha començat a l’Espai Bombers del carrer Lleida, on s'ha llegit un manifest d’homenatge als bombers que "van defensar les escoles l’1-O" i s'ha projectat un vídeo contra l'article 155. "Ni oblit ni perdó", clamaven els manifestants. En arribar a la Plaça de Catalunya, han estat rebuts amb aplaudiments dels acampats del col·lectiu Despertem República. "Som pocs, perquè fa fred i la gent està cansada de tot el cap de setmana", comentava un membre d’un CDR en acabar la manifestació. És el quart dia de concentracions convocades pels col·lectius dels barris.
El Congrés de telefonia mundial ha estat, doncs, una oportunitat per guanyar visibilitat, però també una espurna que ha intensificat el descontentament ciutadà. L’assistència de Felip VI al MWC -la seva primera aparició a Barcelona després de l’1 d’octubre- ha fet sortir la gent al carrer. Avui, encara es sentien consignes contra la corona. "Fa 40 anys ens vam equivocar", deia Alfons Sànchez, un dels concentrats: "Però la República la portem a dins".