"Amagar el cap sota l’ala i fer l’orni ja no serveix": l'article de David Fernàndez en 10 frases

L'exdiputat de la CUP argumenta quin és el seu posicionament al voltant de la investidura

El portaveu parlamentari de la CUP, David Fernández, aquest dimarts a la sala de premsa del Parlament / ACN
Ara
03/12/2015
2 min

BarcelonaEn l'article 'Sortir-nos-en', l'exdiputat de la CUP David Fernàndez aposta per cedir dos vots a Artur Mas "al costat d'un pla de xoc real". A continuació, deu frases destacades de l'article:

  • "Potser els dos darrers mesos –poc edificants en tants sentits i tan reals alhora– han tingut la virtut de desvetllar-nos del país que encara som. Tal com és, sense mites ni ritus. Més val saber-ho, que la culpa de la cara mai no la té el mirall".
  • "¿Els estirabots devastadors de vella política? Ull viu que les ferides curen, però les cicatrius romanen i no es pot jugar a escacs amb guants de boxa".
  • "L’autoengany sempre és la pitjor mentida: ajuda molt poc no voler entendre –minimitzar, banalitzar, justificar– que el cràter deixat per la corrupció, l’impacte de les pitjors retallades o la gestió patrimonialista del procés –maldestra herència de confondre país i partit– no són endebades".
  • "Amagar el cap sota l’ala i fer l’orni ja no serveix. Llums i taquígrafs, diu la vella consigna: al què, al quan, al com i al qui, malauradament encara per concretar, li falta la requisitòria cabdal".
  • "Elogi de la contradicció complexa, de la pluralitat coral, on més he après i desaprès els darrers tres anys ha estat discutint amb un empresari sobre capitalisme senil, amb un mosso sobre el concepte neuròtic de seguretat i amb un caputxí franciscà sobre l’ètica de la decència comuna".
  • "Fi de cicle i fi de règim, en l’hora de nosaltres mateixos, quan març no és cap alternativa, pidolar dos vots en xec en blanc no arreglaria gaire res i cal pressuposar que en el joc de la gallina ningú no es vol estimbar".
  • "Efecte Arquimedes, ball de bastons de les contradiccions i fràgil equilibri malabar, potser l’únic possible, ara mateix, són dos vots al procés al costat d’un pla de xoc real i concret".
  • "Abans mil cops sortir a jugar i potser perdre, que ni tan sols no comparèixer al terreny de joc. 'In dubio', doncs, pro procés. Sempre".
  • "La calma com a factor revolucionari, que qui vol fer alguna cosa cerca un estri i qui no, una excusa. Constant humana també: només del dubte neix l’alliberament".
  • "Mentrestant endavant, que endarrere ja no hi ha res: només un passat decadent i mediocre on no podem tornar, d’imposició grisborbònica, cartró pedra autonòmic i fractura neoliberal".
stats