Política23/05/2014

Així és l'urna 'low cost' del 9-N

El Govern preveu fer servir capses de cartró plegables de 2 euros de cost per a la consulta sobiranista. El model de papereta també està a punt

Ara

BarcelonaUna capsa plegable de cartró blanc amb una finestra plastificada als dos laterals amples és el model d'urna que el Govern ha escollit per al 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Governació ha mostrat a la premsa un exemple de l'urna escollida i també de la papereta amb la doble pregunta per a la consulta sobiranista: "Vol que Catalunya esdevingui un Estat?"; "En cas afirmatiu: Vol que aquest Estat sigui independent?".

Cargando
No hay anuncios

A dalt de la papereta hi diu "Consulta 2014", però, segons publica avui 'La Vanguardia', és probable que s'acabi substituint per 'Consulta sobre el futur polític de Catalunya 2014'.

El rotatiu també explica que el cost de cada urna és de 2 euros, força menys que l'urna de plàstic que es fa servir per a la resta de processos electorals, que costa 35 euros.

Cargando
No hay anuncios

Les urnes s'elaborarien al Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) de Lleida. L'encàrrec encara no s'ha fet formalment, però sí que se sap que el centre està preparat per assumir-ne la producció i fer-la en pocs dies, de manera que el Govern espremerà els terminis de contractació. L'objectiu és distribuir-ne 6.000, per eludir –explica 'La Vanguardia'– l'obligació de convocar un concurs públic per a l'adjudicació.