23 mòbils, 9 armes i més de 20.000 euros: tot el que es va confiscar durant el registre al domicili de Koldo García

La Guàrdia Civil ha requisat tota mena de material a la casa de qui va ser assessor de l'exministre José Luis Ábalos

2 min
Koldo García després de declarar davant de l’Audiència Nacional.

BarcelonaLa investigació judicial del cas Koldo continua el seu curs. Una querella del PP de Madrid que denunciava irregularitats en contractes públics milionaris de l'any 2020, el primer any de pandèmia, licitats per la via d'emergència i que esquitxaven els ministeris de Transports i d'Interior, va acabar amb la detenció de Koldo García, mà dreta de l'exministre José Luis Ábalos. Així doncs, és un cas de presumpta corrupció que ha acabat esquitxant de forma inevitable l'exministre i que s'ha ampliat aquest dijous amb un nou capítol després del registre al domicili de l'exassessor d'Ábalos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta informació, publicada per Europa Press, apareix després de la diligència d'entrada i registre de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que forma part del sumari del cas Koldo. El registre va arrencar el 20 de febrer a les 9.19 h i va tenir lloc a la residència de Koldo García i Patricia Uriz a Polop (Alacant), on es van confiscar nou armes de foc, 23 mòbils i 24.000 euros en efectiu, que van ser consignats en el compte bancari que es fa servir com a dipòsit judicial. L'arsenal constava de tres escopetes, un rifle Browning, una pistola i diversos rifles més. En un altre dels informes, la Guàrdia Civil va constatar que Koldo García tenia llicència d'armes.

Escorcoll a casa del germà de Koldo García

Durant l'entrada i el registre, els agents també van intervenir criptoactius per un valor aproximat de 586 euros en un compte bancari. A més, els agents van requisar 12 discos durs, ordinadors portàtils, gravadores digitals, un iPad i diversos dispositius USB, així com diverses caixes amb documents i notes escrites a mà.

D'altra banda, el sumari també detalla la diligència d'entrada al domicili del germà de Koldo García, Joseba García, que també és investigat. Durant aquest registre al seu domicili de Benidorm, a més de diversos dispositius informàtics, van confiscar 5.860 euros en efectiu i “una corbata amb l'antic logotip de la Guàrdia Civil, amb el cap d'una àliga”. Segons els agents, aquest era l'emblema del servei d'informació del cos de seguretat.

stats