Ingredients
— Un grapat de pastanagues
— 1 pot de Mató del Pirineu
— 1 ceba tendra
— ½ llimona
— 1 cullereta de cúrcuma
— 1 got de brou vegetal (o aigua mineral)
— Oli d'oliva verge extra
— Sal i pebre
— Alfàbrega fresca
Preparació:
— Ofegueu la ceba tallada amb oli d'oliva calent.
— Afegiu les pastanagues netes, pelades i tallades, i ofegueu-ho tot junt uns minuts.
— Continueu amb el got de brou vegetal o, si no, aigua mineral. Cobriu i deixeu coure uns 15 minuts.
— Mentrestant, afegiu les espècies, la cúrcuma (opcional) li donarà un to i gust especial. La sal i el pebre a gust.
— Deixeu refredar una estona. Passeu per la processadora per triturar-ho bé. En aquest moment afegiu el suc de mitja llimona. Reserveu a la nevera perquè estigui fresquet.
— En el moment de servir afegiu boles de Mató del Pirineu i decoreu amb alfàbrega fresca.
— Opcionalment, podeu afegir Mató del Pirineu quan tritureu la crema de pastanaga.
Recepta elaborada per @ChupChupChup.recetas