València disposarà de sensors per controlar el reg a les séquies de l'Horta

L'aplicació Horta-Tech tindrà l'objectiu d'optimitzar la gestió de l'aigua i planificar els regs

ARA
1 min
L'horta de Francs, Marjals i Extremals, al barri de la Fonteta de Sant Lluís a València.

ValènciaLa sequera al País Valencià s'ha agreujat durant els últims mesos a causa de la falta de pluges, i ha provocat fortes restriccions al sector agrícola. Per monitorar l'ús de l'aigua, l'Ajuntament de València ha elaborat el Projecte Horta-Tech, que pretén controlar a través de fibra òptica i sensors els cabals de les séquies de l'horta de Francs, Marjals i Extremals.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és optimitzar la gestió de l'aigua i permetre als agricultors i agricultores planificar els regs. A més, el sector agrícola podrà evitar les llargues esperes que es produeixen fins que arriba l'aigua als camps.

El desenvolupament del projecte tractarà d'incorporar les noves tecnologies als sistemes agroalimentaris de l'Horta de València, amb l'elaboració d'una aplicació mòbil. L'eina permetrà consultar en temps real l'estat i rendiment de la xarxa hídrica, a més de poder planificar els regs.

Contra l'amenaça climàtica i la sequera

L'aplicació respon a l'alerta hidrològica al territori valencià i una de les finalitats principals és l'estalvi d'aigua, impulsant solucions que respecten el medi ambient i la preservació dels recursos hídrics. La regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, ha definit el projecte com una "resposta als reptes de les ciutats hui dia: el canvi climàtic i la sequera".

El projecte es troba en fase pilot, com a part de l'estratègia València Innovation Capital. D'aquesta manera, la iniciativa es planteja com una resposta alternativa al risc d'un empitjorament de l'estat de la sequera a les séquies de l'Horta de València.

stats