País Valencià 03/12/2015

El govern valencià prendrà demà la decisió d'interposar un recurs davant el TC per l'infrafinançament

Efe / Ara
1 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat a les Corts que ell i el seu govern prendran demà la decisió en el ple del Consell. / EFE

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat avui que demà proposarà al seu govern que s'iniciï el procediment per presentar un recurs d'inconstitucionalitat als Pressupostos Generals de l'Estat de 2016 per l'infrafinançament que pateix el País Valencià. Així ho ha avançat Puig en l'última sessió de control parlamentari de l'any, en resposta a una pregunta de la portaveu del PP, Isabel Bonig, sobre l'engegada del Programa de Desenvolupament Rural.

El president ha anunciat també un recurs contenciós administratiu d'aquells actes del govern espanyol que, "per acció o omissió atemptin contra la igualtat dels valencians", i ha dit que espera el suport dels populars valencians.

Ximo Puig ja va anunciar el passat mes d'octubre la possibilitat d'interposar abans que acabés el mes una demanda per l'infrafinançament -recurs que demà aprovarà el govern valencià si no hi ha sorpresa-, malgrat que en aquell moment no va especificar què recorreria exactament el seu govern.

stats