País Valencià25/07/2013

El TSJ valencià suspèn cautelarment la jubilació forçosa de 600 professionals sanitaris majors de 65 anys

El govern valencià va aprovar una ordre que regulava la jubilació forçosa dels professionals majors de 65 anys que havien decidit prorrogar la seva vida laboral

Acn
i Acn

ValènciaLa sala contenciós administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha suspès de manera cautelar l'ordre del govern valencià que regula la jubilació forçosa del personal sanitari, segons ha informat aquest dijous el sindicat CSI-F, que va recórrer aquesta decisió.

El sindicat explica que en una segona resolució el TSJ valencià també ha paralitzat la disposició del Pla d'ordenació de recursos Humans que preveia aquestes jubilacions forçoses. La decisió implica en la pràctica que la conselleria de Sanitat no podrà jubilar pel moment uns 600 sanitaris majors de 65 anys als qui havia concedit abans pròrroga laboral.

Cargando
No hay anuncios

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) ha explicat que el passat mes de juny va recórrer davant el TSJ valencià la decisió per demanar la suspensió cautelar dels expedients que ja s'havien iniciat per part de la conselleria.

Segons ha comunicat el sindicat de funcionaris, en la seva decisió el TSJ considera que en els dos casos és necessària l'adopció de la mesura cautelar sol·licitada per la Central Sindical Independent i de Funcionaris i, en conseqüència, en decreta la suspensió cautelar. La suspensió afecta tant la disposició al respecte del Pla d'Ordenacions de Recursos Humans de les institucions sanitàries com a l'ordre que regula el procediment per a la jubilació forçosa.

Cargando
No hay anuncios

CSI-F ha valorat de manera positiva la decisió perquè "permet mantenir en els seus llocs a professionals d'acreditada experiència, en plenes condicions i als quals el consell volia excloure del sistema".

A través d'un comunicat, el sindicat ha remarcat que "no tenia sentit aplicar aquesta ordre amb efecte retroactiu i desfavorable. Si primer s'havia concedit la pròrroga no podia, posteriorment, revocar-la". En opinió dels funcionaris, la jubilació forçosa "ocasionava un greu perjudici als afectats perquè els privava del seu dret a continuar amb la pròrroga en el servei actiu quan no existia raó objectiu per a això".