Canvi de temps

Segon dia de pluges fortes al País Valencià

L’Aemet ha decretat avís taronja al litoral sud pel risc de precipitacions de fins a 40 l/m² en una hora

Nerea Pedrón
1 min
Un raig cau a la passarel·la sobre el riu Serpis al municipi de Gandia, a la comarca de la Safor

MoixentEl temporal de pluges iniciat aquest dimarts continua deixant fortes precipitacions en bona part del territori valencià. Des de la mitjanit, els acumulats han estat significatius. Destaquen el cas de Dénia, amb 42 litres per metre quadrat, i Xàbia, amb 29, les dues localitats a la comarca de la Marina Alta.

L'Agència Espanyola de Meteorologia (Aemet) ha decretat l'alerta taronja al litoral valencià, especialment al sud, davant la possibilitat que caigui calamarsa, es registrin forts vents i s'acumulin pluges de fins a 40 litres.

De moment el temporal ha afectat sobretot les comarques de l’Alt Maestrat, els Ports, la Vall d’Albaida, la Costera, el Comtat o l’Alcoià. Un dels municipis valencians on més ha plogut ha estat la Serra d’en Galceran, a la Plana Alta, que ja acumula 62 l/m² entre ahir i avui, segons Aemet.

Els efectes més negatius del temporal s'han produït a causa del granís, especialment a la Vall d’Albaida. A la ciutat d’Ontinyent, ahir dimarts el temporal va provocar l'ensorrament del sostre d’un supermercat a causa de la intensitat de la pluja.

Les previsions per a les pròximes hores alerten sobre el perill de la tornada de tempestes intenses, que cauran de manera irregular.

stats