La nova proposta de límit de dèficit indigna el govern valencià, que diu que n'està "fart"

L'executiu de Puig ha votat en contra del 0,4% per al 2018 plantejat pel govern espanyol

El conseller Vicent Soler conversant amb el ministre Cristóbal Montoro.
Ara
08/07/2017
2 min

ValènciaEl conseller d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler, ha afirmat que l'executiu valencià "està fart que el govern espanyol carregui els seus problemes a l'esquena de les autonomies a costa dels serveis bàsics dels ciutadans, perquè parlar del finançament de les comunitats autònomes és parlar de l'estat del benestar".

Soler ha fet aquestes declaracions al final de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera celebrada a Madrid, en què ha estat acompanyat pel director general de pressupostos, José Moreno. En aquesta trobada, el ministre Montoro ha plantejat a les comunitats autònomes un nou escenari de dèficit, que situa el límit per al 2018 en el 0,4%, enfront del 0,3% presentat la setmana passada. "La Generalitat ha votat que 'no' a aquesta nova proposta per coherència i perquè discrepem en la distribució vertical dels indicadors d'estabilitat pressupostària que fa aquest govern", ha dit Soler.

"Aquesta dècima [amb referència al 0,4%] manté la lògica que és el ministre el que parteix i reparteix i es queda amb la millor part. Fa el repartiment sense atendre a raons objectives que tenen a veure amb el pes relatiu de les comunitats autònomes en la despesa pública, ni amb la naturalesa dels serveis de l'estat del benestar, que són els que gestionem les autonomies", ha indicat el conseller.

"El que la setmana passada era intocable, avui ja no ho és"

Dijous, en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, el ministeri d'Hisenda va plantejar a les comunitats autònomes un escenari de dèficit per al 2018 del 0,3%, proposta que el País Valencià ja va votar en contra.

Per a Soler, "és inquietant que el que la setmana passada era intocable, avui ja no ho és". "Aquesta actitud tan voluble del ministre, i aquest canvi de parer, no és seriós i posa en relleu el poc rigor amb què es tracten aquests temes tan fonamentals per a la vida de les persones, perquè estem parlant del finançament d'una part fonamental de l'estat del benestar, que és el que gestionen les comunitats autònomes".

stats